Na Orange Is The New Black waren er geen series waar ik echt helemaal van ondersteboven was. En na een aantal seizoenen merkte ik dat het bij Orange Is The New Black ook wel afnam. Maar afgelopen week kwam ik The Queen’s Gambit tegen op Netflix. Die was niet te missen, want stond meteen bovenaan bij het openen van Netflix.

Het was zo’n dag dat je even de balen hebt, moe bent en gewoon op de bank wil hangen. Dus ging ik even een serie kijken. Dat even een serie kijken werd een soort bingewatch-sessie waarbij ik in zo’n 2 dagen de hele serie heb gekeken. En waarvan ik het nu nog steeds jammer vind dat het is afgelopen, dus luister ik naar een playlist op Spotify, om toch nog even het gevoel van de serie terug te krijgen.

Ken je de serie nog niet, ik laat je even de trailer zien.

Deze serie gaat dus over een meisje dat op jonge leeftijd in een weeshuis terecht komt en daar schaken ontdekt. Ze blijkt daar een buitengewoon talent voor te hebben. Maar haar verleden, haar liefde voor groene pilletjes en haar niet zo stabiele gemoedstoestand zorgen voor een hobbelige route op weg naar de top van het schaken.

Zelf ben ik geen schaakfan, het trekt me te weinig om het te kunnen begrijpen, maar deze serie maakt van een schaken een bijzondere en aantrekkelijke sport (sport vind ik altijd een raar woord bij schaken, maar het vergt natuurlijk wel wat van je denkvermogen). En het is allemaal zo prachtig in beeld gebracht. De kleuren, de sfeer, de muziek, de kleding, de omgeving, het klopt allemaal. Dat zorgt er ook voor dat je helemaal in deze serie kunt duiken en je mee kunt laten voeren in het verhaal van Elizabeth Harmon.

Komt er een vervolg? Ik weet het eigenlijk niet. En hoewel ik wel benieuwd ben naar andere verhaallijnen, die zijn er nog genoeg, vind ik het ook wel goed zo. Want stel je voor dat een vervolg niet zo goed wordt als dit eerste seizoen?

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers liken dit: