Een voorraadje spannende boeken #gelezen

Het gaat lekker met mijn challenge om dit jaar 30 boeken te lezen, ik zit namelijk al op 35 boeken inmiddels. En in die collectie boeken zit een behoorlijk aantal spannende boeken. Telkens neem ik me voor om eens wat vaker niet voor een thriller te gaan. Dan lees ik wat anders tussendoor, om vervolgens toch weer bij die thriller uit te komen. Zo ook de laatste 4 in het lijstje van gelezen boeken. En omdat deze 4 de moeite waard zijn, wil ik ze graag even met je delen.

Bonuskind – Saskia Noort

Het is inmiddels al weer even geleden dat ik Bonuskind, geschreven door Saskia Noort, las. Maar als ik de beschrijving weer lees, komt het verhaal weer helemaal terug.

De samenvatting: Vijftienjarige Lies wordt op een ochtend wakker met het gevoel dat haar moeder Jet iets is overkomen. Haar bed is niet beslapen en ze heeft haar mobiele telefoon thuis laten liggen. De vierentwintig uur die volgen ontvangt Lies geen enkel teken van leven. Haar vader en zijn nieuwe vriendin Laura schakelen de politie in, ze geloven dat het te maken heeft met haar mentale toestand: ze zou de scheiding nooit te boven zijn gekomen en heeft daarom besloten te verdwijnen. Of erger. Lies weet echter zeker dat ze dat nooit zou doen en gaat zelf op onderzoek uit. met alle gevolgen van dien.

Met zelf een dochter van 15 in huis vond ik het boek hartverscheurend. Wat maakt het meisje toch iets verschrikkelijks mee. Begrijpelijk dat ze op onderzoek gaat, maar vaak heb ik gedacht ‘meisje, doe dat nou niet, praat gewoon met iemand.’ Het mocht niet baten, wat dan wel weer leidde tot een spannend boek met een best verrassende afloop.

Perfecte Prooi – Helen Fields

Perfecte Prooi door Helen Fields is deel 2 uit een serie, waarvan ik ook deel 1 al las. Op zich zijn deze boeken van Helen Fields prima los van elkaar te lezen. Maar als ik weet dat iets een serie is, lees ik ze graag in volgorde.

De samenvatting: Tijdens een rockfestival valt een medewerker van een liefdadigheidsinstelling midden in het publiek dood neer. Zijn buik is met één haal opengesneden. Niemand heeft de moordenaar gezien. Een week later wordt in een vuilcontainer het lichaam van een basisschoollerares aangetroffen. Ze is gewurgd met haar eigen sjaal. Inspecteurs Ava Turner en Luc Callanach hebben geen aanknopingspunten en kunnen geen motieven vaststellen. Ze tasten in het duister, totdat blijkt dat de slachtoffers op diverse gebouwen in de stad met graffiti worden beschreven. Dan ontdekken ze dat de boodschappen geschreven zijn voordat de mensen vermoord werden en begrijpen ze dat de moordenaar zijn volgende slachtoffer zo aankondigt. Hoe onschuldiger de prooi, hoe beter…

Een heel bizar verhaal, waarbij iedereen zomaar slachtoffer kan worden van een moord. Natuurlijk zit er nog heel wat achter, maar dat laat ik je zelf ontdekken. Die ontdekking kwam bij mij pas erg laat in het boek, waardoor ik steeds maar door bleef lezen. Dat maakt het voor mij een echte aanrader.

Zeven Leugens – Elizabeth Kay

Deze, Zeven Leugens door Elizabeth Kay, gaf ik 4 sterren, omdat ik het wel wat meer waard vond dan 3. Maar misschien zou 3,5 beter zijn. Het is een spannend boek, maar soms wat ongeloofwaardig.

De samenvatting: Zeven leugens van Elizabeth Kay vertelt het verhaal van de vriendinnen Jane en Marnie, die al sinds de middelbare school onafscheidelijk zijn. Allebei worden ze als twintiger verliefd en trouwen ze. Jane heeft nooit veel opgehad met Marnies echtgenoot; hij is luidruchtig, grof en arrogant, larger than life. Wat ironisch is, want hij zou waarschijnlijk niet dood zijn als Jane gewoon eerlijk was geweest en niet al die leugens had verteld. Dit is Janes kans om de waarheid op te biechten, en terwijl ze vertelt over haar vriendschap met Marnie, en gaandeweg over haar zeven leugens, onthult ze ook de geheimen die nog steeds onder de oppervlakte van hun vriendschap sluimeren. Zeven leugens van Elizabeth Kay gaat over oude, complexe vriendschappen, obsessieve liefde en de niet-aflatende pijn van rouw. Jane is geen onbetrouwbare verteller, ze vertelt de waarheid. Haar waarheid.

Waar dat ongeloofwaardige nu vandaan komt, weet ik niet precies. Misschien past het allemaal even net te goed in elkaar. Of juist niet, want volgens de beschrijving gaat het over onafscheidelijke vriendinnen, terwijl ik dat in het boek juist helemaal niet naar voren vindt komen. Het verhaal is interessant, het leest prettig, maar heeft het me helemaal gepakt? Nee, dat denk ik niet.

De Anderen – C.J. Tudor

Het laatste boek is De Anderen door C.J. Tudor, met op de kaft de vermelding ‘De Britse Stephen King’. Nu schrijft Stephen King behoorlijk spannende boeken, dus ik was al wat voorbereid. En inderdaad het was een spannend boek.

De samenvatting: Als hij naar huis rijdt, ziet Gabe opeens het gezichtje van een meisje achter het raam van een andere auto. Haar lippen vormen één woord: “Papa.’ Het is zijn vijfjarige dochter Izzy. Daarna ziet hij haar nooit meer.

Drie jaar later rijdt Gabe elke dag op en neer op diezelfde weg, op zoek naar de auto die zijn dochter wegvoerde. Hij weigert de hoop op te geven, zelfs al geloven de meeste mensen in zijn omgeving niet meer dat Izzy nog leeft.

Fran en haar dochter Alice bevinden zich ook op die snelweg. Zij zijn niet op zoek, ze zijn op de vlucht. Ze proberen de mensen die hen pijn willen doen telkens één stap voor te blijven. Want Fran kent de waarheid. Zij weet wat er gebeurd is met Gabes dochter. Zij weet wie er verantwoordelijk is. En ze weet wat ze zullen doen als ze haar en Alice zullen vinden… 

Misschien voel je al wel een ‘maar’ aankomen en dat komt door een extra verhaallijn in dit boek. Een verhaallijn die voor mijn gevoel niet echt nodig was. Er zit namelijk een soort paranormale twist in, die soms ter sprake komt, niet echt wordt uitgewerkt en er dus die er een beetje bijhangt. Daar had misschien nog wat meer ingezeten. Net als het vorige boek kreeg dit boek op Goodreads van mij 4 sterren, maar het is een magere 4.

Na al deze spannende boeken wordt het tijd weer eens tijd voor een roman en inmiddels ben ik begonnen in Lieve Edward van Ann Napalitano. Ik heb eigenlijk niet gelezen waar het boek over gaat, ik laat me verrassen.

2 reacties op “Een voorraadje spannende boeken #gelezen”

  1. Pingback: Boeken die het lezen meer dan waard zijn | Aukje Leermakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.