Een ander boodschappenlijstje

Vandaag ging ik met een aangepast boodschappenlijstje mijn boodschappen doen. Vorige week had ik namelijk een afspraak bij een orthomoleculair (jeetje, wat een lastig woord) therapeut. Daar wilde ik al heel lang een afspraak bij maken, maar dat kwam er maar niet van. Door de toename van mijn stemmingswisselingen, vermoeidheid, haaruitval en andere klachten besloot ik om toch maar eens actie te ondernemen.

Dus daar zat ik dan, ik vertelde over mijn klachten, waar ik tegen aanloop. Ze kon mijn klachten goed plaatsen, ik ben natuurlijk ook niet de enige, en kwam met nuttige tips en adviezen. Want er valt nogal wat aan te passen op mijn voeding. Dat weet ik ook eigenlijk wel, ik zit een beetje vastgeroest in vaste patronen. En het is lastig om daar uit te komen.

Vandaag is dan echt de eerste stap gezet, want ik ging boodschappen doen met het lijstje op basis van de voedingsadviezen. En ik had geluk, want er was nog best wel wat van op de bonus. ­čÖé
De boodschappen doen is nog maar de eerste stap, nu het ook daadwerkelijk gebruiken. Want zoals ik al vertelde zit ik vast in mijn patronen, mijn beschuitje met hagelslag in de ochtend kan ik met mijn ogen dicht klaar maken. En die boterhammen met kaas, die ik meeneem naar mijn werk, kunnen ook wel wat verandering gebruiken.

Het zal dus nog best een uitdaging worden, maar ik heb mezelf voorgenomen dat ik daar de tijd voor mag nemen. Dat het niet allemaal ineens perfect hoeft te zijn, dat zoiets ook gewoon tijd kost. En hopelijk levert het ook wat op, ga ik me beter voelen en ben ik meer in balans.

Foto door Polina Tankilevitch via Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.