Eén van de redenen waarom ik zo weer over zou stappen naar een iPhone is toch wel Hipstamatic. Al jaren ben ik groot fan van deze app. Ik vind het heerlijk, die foto’s zie er analoog uitzien, waar van die leuke filters overheen zitten.

Er zullen genoeg mensen zijn die het absoluut niet met mij eens zullen zijn, die het zonde vinden van de foto. Maar ach, ieder zijn mening, denk ik dan maar. Sinds mijn overstap naar android ben ik op zoek naar een vervanger voor mijn geliefde Hipstamatic. Maar helaas, mijn zoektocht leverde steeds geen resultaat.

Tot ik afgelopen week de app FIMO tegen kwam in de Play-store. Een beetje hetzelfde idee als Hipstamatic, met verschillende rolletjes, die ieder een heel eigen resultaat geven. Het spelen met de verschillende rolletjes is leuk, maar ik ben niet helemaal tevreden. De kwaliteit van de foto’s vind ik niet geweldig (misschien nog eens goed naar de instellingen kijken), ik heb het idee dat mijn batterij van mijn telefoon een stuk sneller leeg is en ik mis de mogelijkheid om een rolletje te wisselen door te schudden. Bij Hipstamatic leverde dit soms leuke plaatjes op.

Hieronder zie je wat resultaten, allemaal gemaakt met verschillende rolletjes. Favoriet zijn toch wel de foto van de leeuw en de foto met de vogels.

Helemaal ontevreden ben ik dus niet. Alhoewel het geen volwaardige vervanger is, komt het toch een heel eind in de richting. Als ik nu via de instellingen die kwaliteit wat kan verbeteren, zou dat al een hele vooruit gang zijn. Ondertussen spaar ik door, want ik denk dat mijn volgende telefoon toch weer een iPhone gaat worden.

Pin It on Pinterest

Share This