Ik lees graag, ga op ontdekkingstocht en ben nieuwsgierig. Ik leg graag van alles vast, schrijf graag van me af en wil een soort naslagwerk maken. En dat is ook precies het doel van mijn blog, vastleggen en bewaren. En natuurlijk vind ik het leuk als iemand dit ook leest en soms een reactie achter laat. Maar dan komt de valkuil, de statistieken. Want ik ben nieuwsgierig, wil weten wie mijn blog leest, hoeveel mensen even langs komen. Die statistieken gaan dan een te grote rol spelen en leiden me af van mijn werkelijke bedoeling, namelijk gewoon een leuke blog maken waar ik mezelf in kwijt kan, maar ook mezelf in kan vinden door eens even terug te kijken. Ik laat me dan teveel leiden door die statistieken, denk teveel na over wat ik ga plaatsen, trekt dat wel genoeg bezoekers? Waardoor ik dus afdrijf van mezelf en ik mijn oorspronkelijke doel van mijn blog compleet voorbij ga. Mijn blog wordt dan iets waar ik teveel mee bezig ben, waar ik teveel druk op leg. Dat van me afschrijven, leuke momenten vastleggen, gedachten delen gaat helemaal verloren.

En als ik op dat punt aankom, dan stop ik ermee, met dat bloggen. Dat doe ik kan ook een tijdje. Maar ik merk dat dat zo ook niet werkt. Dat ik mijn uitlaatklep mis. Dat ik toch weer wil bloggen, weer gewoon een verhaal wil typen. Dat zou ik natuurlijk ook offline kunnen doen, een dagboek bijhouden. Maar ik vind het ook leuk om met mijn blog bezig te zijn, om daar een leuke pagina van te maken. Te zoeken naar kleurcombinaties, te spelen met thema’s, leuke foto’s plaatsen bij mijn berichten. Dat zou ik missen bij een dagboek.

Daarom start ik na een tijdje weer, begin ik weer te bloggen. Met het voornemen dat ik deze keer niet in deze valkuil trap. Dus daar ga ik weer, weer aan de slag met mijn blog. Deze keer laat ik me niet afleiden, plaats ik gewoon wat ik zelf graag wil en ga ik niet kijken naar de bezoekersaantallen. En het delen op Facebook, Instagram en andere socials, ik denk dat ik dat gewoon niet ga doen. Dit is gewoon mijn eigen plekje en iedere bezoeker of toevallige voorbijganger is van harte welkom!

Pin It on Pinterest

Share This