Mijn verjaardag duurt nog wel even, Moederdag is ook al voorbij. Toch maak ik weer even een kort verlanglijstje. Ik kwam namelijk een aantal leuke boeken tegen, boeken die ik graag wil onthouden. Wat dat betreft is mijn blog ook een groot notitieboek. Want als mijn verjaardag weer dichterbij komt, kan ik altijd hier nog even terugzoeken naar ideeën en wat ik heb bewaard.

Deze keer zijn het, zoals ik hierboven al noemde, een aantal boeken. Geen leesboeken, alhoewel ik veel en graag lees, maar meer leerzame boeken. Boeken om eens na te slaan, te bekijken of om me te verdiepen in een onderwerp.

Zo is daar het boek Hidden Nederland. Ik weet niet meer waar ik het tegen ben gekomen, maar de titel spreekt me meteen aan. Want er zijn zoveel mooie verborgen plekjes in Nederland. Er valt nog zoveel te ontdekken.

Bij dit boek ben ik vooral benieuwd naar die kunstenaarsdorpjes en Instagram-waardige tuinen. Maar ook mooie en spannende kastelen spreken me aan. Tijdens vakanties in Frankrijk bezoeken we meestal wel een kasteel. Dit jaar zullen we eens op zoek gaan naar een mooie in Nederland.

Binnenkort, vanaf 25 juni, is het boek Dag & Nacht verkrijgbaar. Een boek geschreven door Helga van Leur en Govert Schilling, de weervrouw en de wetenschapsjournalist.

In dit boek lees je meer over wat er zich in de lucht afspeelt, overdag en ’s nachts. En dat allemaal voorzien van mooie foto’s. Ik vind het heerlijk om naar de wolken te kijken, ik heb ook al een wolkenboek (wat ik altijd vergeet als we op vakantie zijn). Dit boek gaat over veel meer dan wolken en ik ben dan ook erg benieuwd.

Van Anki, oftewel Zilverblauw, heb ik al het boek Shoot! Een mooi boek dat je helpt om beter te fotograferen. Vooral gericht op het fotograferen met een spiegelreflex camera.

Omdat ik eigenlijk alleen nog maar foto’s maak met mijn smartphone ben ik erg benieuwd naar het boek Snap! En nu zag ik dat er eind juni een herziene uitgave van uitkomt. Dus ook deze mag op mijn lijstje.

Fotograferen blijf ik leuk vinden en blijf ik ook doen. Maar ik wil me daar ook wel verder in ontwikkelen, andere dingen proberen. Nieuwe ideeën opdoen. Het blijft fijn dat je die camera eigenlijk altijd bij je hebt, dat je met je telefoon gewoon hele mooie foto’s kan maken. Dat het zo gemakkelijk is, heeft er voor mij wel voor gezorgd dat die spiegelreflexcamera en systeemcamera haast verbannen zijn. Alhoewel ik dat soms nog steeds zonde vind.

Zo zie je maar dat er naast leesboeken nog veel andere boeken zijn (waarvan hierboven een kleine selectie). Dat wist je natuurlijk al, maar mijn aandacht wordt al snel getrokken door al die spannende leesboeken. Terwijl een boek zoveel meer kan zijn, een fijn naslagwerk met mooie foto’s. Fijne boeken dus voor een verlanglijstje.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers liken dit: