Podcasts, is het een blijvertje?

[et_pb_section admin_label=”section”] [et_pb_row admin_label=”row”] [et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”]

Iets minder dan een jaar geleden plaatste ik een bericht op mijn blog over podcasts. De zomervakantie bleek een goed moment om een aantal podcasts te ontdekken en natuurlijk te beluisteren. En daarna werd het stil rondom de podcasts, dus je vraagt je misschien af of ik nog wel eens naar podcasts luister.

Dat doe ik nog wel, maar niet meer zo intensief als tijdens de zomervakantie vorig jaar. Het is bij mij hetzelfde als met boeken lezen, ik wil me volledig richten op het verhaal, dus luister ik bij voorkeur in het zonnetje in een luie stoel naar een podcast. Maar als ik dan net toevallig aan het lezen ben in een spannend boek, dan krijgt deze voorrang.

Ik heb het wel geprobeerd, luisteren naar een podcast tijdens het koken of het was vouwen. Of tijdens het wandelen met de hond. Dat werkt niet zo goed voor mij, ik heb steeds het idee dat ik het verhaal niet goed meekrijg, dat ik delen mis. Dus vanmiddag ben ik er dan toch maar even voor gaan zitten, voor het laatste stukje van een aflevering van een podcast, waarmee ik dit weekend ben begonnen. Ik ben erg benieuwd naar de volgende aflevering, dus voor deze maak ik wel wat tijd de komende weken.

Benieuwd naar de podcasts die ik heb geluisterd of nu luister? Hieronder vind je een overzicht.

Het verhaal achter de moord op Bart van der Laar, een platenproducent met nogal een decadent leven.
Verhalen van daders, die verschrikkelijke misdrijven hebben gedaan. Een interessante podcast.
Deze tennisleraar wordt vermoord, maar wat is het verhaal hierachter en wie heeft Patrick om het leven gebracht?

Zoals je ziet luister ik veel NPO1 en voornamelijk true crime. Ik probeerde wel eens wat andere onderwerpen, maar dit vind ik toch veruit het meest interessant. Ik ben benieuwd naar wat er is gebeurd en naar de verhalen hierachter. Waarschijnlijk ook daarom dat ik graag thrillers lees.

Er zijn een hele hoop podcasts over uiteenlopende onderwerpen. Denk je dat je me kunt overtuigen met een hele goede podcast in een ander genre, laat het me weten via de reacties. Natuurlijk zijn tips over podcasts met als onderwerp true crime ook welkom, misschien kun je me uit de npo 1 bubbel halen. 🙂

Foto door Jess Bailey via Pexels

[/et_pb_text][/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section]

4 reacties op “Podcasts, is het een blijvertje?”

 1. Blankenberge tapes heb ik niet uit willen zetten!
  De moord op Patrick ga ik nu ook eens luisteren, bedankt!

 2. Ik luister heel veel, vooral onder het wandelen.

  Mijn aanraders:

  De kofferbakmoord
  In het hart geraakt
  De kasteelmoord
  De Deventer moordzaak
  De Blankenberge Tapes
  De brand in het landhuis
  Toen was ik 12
  Man man man cast
  De zelfspodcast
  39 minuten rauw

  1. Dank je wel voor het lijstje, heb er al een aantal geluisterd, maar nog niet allemaal.

   Ik ben inmiddels begonnen aan Kwaad Bloed. Nog maar net, maar ben erg benieuwd naar alle verhalen. Het wordt op een prettige manier verteld.

 3. Pingback: Podcasts luisteren, weer wat favorieten - Aukje Leermakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.