Bij de 8 boeken van Bookchoice bij de maand mei vind je het boek ‘Een heel gewoon gezin‘ geschreven door Mattias Edvardsdon. Als ik eerlijk ben spreekt de kaft me niet zo aan, maar bij het lezen met een ereader speelt die kaft een minder grote rol.

Ik selecteer dan meer op titel en soms zoek ik even wat reviews op om te kijken of het wat is. Bij dit boek was de titel voldoende om het te gaan lezen. Ik was wel benieuwd naar dat gewone gezin.

Hieronder alvast een korte omschrijving:

Een heel gewoon gezin van Mattias Edvardsson is een originele, psychologische roman over een gezin dat uit elkaar valt. Hoe ver zou jij gaan als je dochter beschuldigd wordt van moord?

Ze zijn een heel gewoon gezin: Adam, zijn vrouw Ulrika en hun negentienjarige dochter Stella. Ze leiden een gerieflijk leven in een villawijk, met goedbetaalde banen en een uitgebreide vriendenkring. Tot Stella wordt gearresteerd op beschuldiging van moord op een man van bijna tweemaal haar leeftijd. Hoe kende ze deze zakenman, en vooral, welke reden zou ze hebben gehad om hem te doden?

Adam gelooft in zijn dochters onschuld. Ulrika denkt echter dat ze iets verbergt. En Stella? Wat is haar kant van het verhaal?
Hoe goed kennen Adam en Ulrika hun dochter, en elkaar? En hoe ver gaan ze om haar te beschermen?

Het verhaal van het gezin wordt verteld door 3 personen. Vanuit de vader, de dochter en de moeder. Het volledige gezin eigenlijk. Waarbij ik me soms afvraag of het wel echt zo’n gewoon gezin is. Ach, misschien is dat ook wel, maar leiden bepalen keuzes en eigenaardigheden tot bepaalde situaties. Ik ga daar niet teveel op in, ik wil niet teveel verklappen van het boek.

Want het boek is het zeker waard om eens te lezen. Van het begin af aan werd ik meegenomen in het verhaal van vader. Zijn angsten en twijfels rondom zijn dochter, die wordt beschuldigd van moord. Het hele boek twijfel je mee, heeft ze het wel of niet gedaan. En het verhaal wordt steeds duidelijker en ook wat de ouders van Stella doen om haar te beschermen. En hoeveel vertrouwen zij dus wel of niet in haar hebben.

Door de 3 verhaallijnen, van vader, moeder en dochter, krijg je een goed beeld van wat er is gebeurd en wat er in het verleden heeft gespeeld. En de overgangen van het ene verhaal naar het andere is goed gekozen. Daardoor leest het ook prettig en blijf je ook doorlezen.

Dit boek van Mattias Edvardsson was in Zweden zijn grote doorbraak. Ik ben erg benieuwd naar meer boeken van deze schrijver, want ‘Een heel gewoon gezin’ was al erg fijn om te lezen.

Dit bericht bevat een aantal affiliatie links. Koop je iets via één van deze links, dan ontvang ik hiervoor een klein bedrag.

Pin It on Pinterest

Share This