Gelezen: Stille Wateren – Eva Nagelkerke

De rustige omslag (ok, er staat een geknakte bloem op) heeft me misleid. Dit boek leek me een prima opvolging van Zon, een boek uit De Zeven Zussen- serie dat weer indruk op me maakte. Ik wilde even wat anders, een rustig boek tussendoor. Maar dan had ik dus niet voor dit boek, Stille Wateren door Eva Nagelkerke, moeten kiezen.

Ik had me ook niet moeten laten afleiden door de bloemen. Er staat toch duidelijk dat het om een psychologische thriller gaat, met daarbij ook nog eens de tekst ‘Sophie heeft iets vreselijks gedaan. Of niet?’

Maar als ik dan de omschrijving lees, snap ik mijn keuze wel:

Sophie is negenentwintig en woont nog bij haar ouders. De spanning in huis is echter om te snijden. Tien jaar geleden heeft ze iets afschuwelijks gedaan, en daar moet ze nog dagelijks voor boeten. Gebukt onder schuldgevoel probeert Sophie haar leven weer op de rit te krijgen, hoewel haar omgeving haar geen centimeter ruimte geeft. Dan slaat de twijfel toe. Wat is er eigenlijk echt gebeurd? Is zij werkelijk het monster waar de kranten vol van stonden?

De zoektocht naar de waarheid brengt Sophie en haar omgeving aan het wankelen en zorgt ervoor dat grenzen tussen waan en werkelijkheid vervagen. Iemand die niet wil dat de waarheid aan het licht komt, speelt een manipulatief spelletje met haar…

Die omschrijving vind ik niet zo heel spannend klinken, maar als ik het boek ga lezen blijkt dat toch anders. Al in het begin wordt mijn nieuwsgierigheid gewekt. De hele situatie voelt al vreemd, waardoor ik me meteen afvraag wat er nu allemaal aan de hand is. Dat wordt beetje bij beetje steeds duidelijker. Ik werd meegezogen in het verhaal, moest blijven lezen en las hierdoor het boek erg snel uit. Om vervolgens tijd nodig te hebben om bij te komen.

Ik ga niets vertellen over het verhaal, geen spoiler alerts. Lees het boek, laat je meenemen in het verhaal. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Dit bericht bevat een aantal affiliatie links. Koop je iets via één van deze links, dan ontvang ik hiervoor een klein bedrag.

Afbeelding bij bericht: Pexels via Pixabay

1 reactie op “Gelezen: Stille Wateren – Eva Nagelkerke”

  1. Pingback: Terugkijken naar mei - Aukje Leermakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.