Dit boek kwam voorbij tijdens de Hebban-Adventkalender. Dit is meteen al een tip voor het einde van dit jaar, die 4 weken voor kerst. Want hopelijk komt de Adventkalender dan weer voorbij en zijn er weer zoveel mooie ebooks te downloaden. Een van die boeken was dus DNA, geschreven door Yrsa Sigurdardottir. Een fijn cadeau uit de kalender. Maar waar gaat dit boek over?

Een korte samenvatting

In Reykjavik wordt een jonge vrouw op gruwelijke wijze vermoord. Haar zevenjarige dochter
verstopt zich onder haar bed en is de enige getuige. Wanneer niet veel later een tweede vrouw
op eenzelfde manier ter dood wordt gebracht, staat de politie voor een raadsel: wat is het verband
tussen de twee vrouwen?

Voor commissaris Huldar is het de eerste zaak in zijn nieuwe functie. Hij moet daarbij samenwerken met psychologe Freyja, die het getraumatiseerde meisje onder haar hoede heeft. De samenwerking wordt extra gecompliceerd door hun onenightstand, waarbij Huldar Freyja voorloog over zijn leven.

Ondertussen ontvangt een radioamateur gecodeerde berichten die de slachtoffers met elkaar in verband brengen, maar niemand gelooft hem en hij besluit zelf op onderzoek uit te gaan.

DNA geschreven door Yrsa Sigurdardottir

Net een spannende film

Het boek voelt voor mij meteen spannend, net alsof je wordt meegenomen in een spannende film. Het verhaal wordt vanuit verschillende kanten verteld en dat geeft veel informatie. Het neemt je mee in de zoektocht naar de moordenaar. Maar vertelt ook meer over de personen zelf. Huldar, de misschien wat irritante rechercheur. En Freya, de psychologe, die in dit boek nog niet helemaal lekker in het leven staat.

Als ik de recensies over het boek lees op Hebban, dan zijn die nogal wisselend. Zelf geef ik het boek 4 sterren, omdat het fijn leest, het een goed verhaal is en het me meeneemt in de spanning. Maar ik zie ook dat er zelfs maar 1 ster wordt gegeven.

Er is nog meer

Ik heb in ieders geval het boek erg graag gelezen en ik ben ook erg benieuwd naar de rest van de reeks, want dit was deel 1 van de Huldar & Freya-serie. De andere delen, waarvan deel 4 gepland staat voor september, heb ik toegevoegd aan de boeken die ik nog wil lezen. Een lijst die maar blijft groeien…

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers liken dit: