Het is weer tijd voor een lijstje en deze keer wil ik een lijstje maken met mijn favoriete films. Tijdens het maken van dit bericht kwam ik steeds uit bij verschillende soundtracks. Ik merk dat ik daar meer bij blijf hangen, dan bij de betreffende film zelf. Misschien ben ik wat meer gericht op geluid dan op beeld. Dus daarom geen overzicht van favoriete films, maar van favoriete soundtracks.

Trainspotting

Misschien wel mijn meest favoriete film allertijden, met daarbij ook mijn meest favoriete soundtrack. Misschien wel omdat hij zo divers is. Van het rustige Perfect Day van Lou Reed naar de housebeats van Born Slippy van Underworld.

Als ik een favoriet nummer van deze soundtrack moet kiezen, dan ga ik voor Underworld. En dan het liefst heel hard. Even alles vergeten…

The Beach

Ach, al die films met Leonardo diCaprio. Hij zorgde er wat mij betreft voor dat ze fijn waren om naar te kijken. En nog niet eens slecht waren ook. Ik heb niet alle films met Leonardo gezien, maar toch wel een aantal. Waaronder The Beach, die voorzien was van fijne muziek. Vooral als het zonnetje schijnt fijn om te beluisteren.

Mijn favoriete nummer? Ik denk Porcelain van Moby. Sowieso luister ik graag naar Moby, zijn muziek heeft een fijne sfeer. Zo ook dit nummer.

Jackie Brown

Quentin Tarantino heeft veel goede films gemaakt, maar qua muziek springt Jackie Brown er voor mij uit. Het heeft een heerlijke nostalgische sfeer. Fijne klassieker, die de film eer aan doen.

Favoriet op deze soundtrack is Didn’t I (Blow Your Mind This Time). Ik kan niet ontkennen dat dit iets te maken heeft met deze versie. 🙂

Romeo + Juliet

Nog een Leonardo-film, deze keer samen met Claire Danes, die ik al kende van mijn favoriete puberserie ‘My So Called Life‘.

Nu ik zo rondkijk op IMDb zie ik trouwens dat deze film niet zo heel hoog scoort, terwijl ik er toch met een goed gevoel aan terug denk. Ach, voor mij maakt de muziek misschien ook een heleboel goed.

Als favoriet ga ik bij deze voor Lovefool van The Cardigans.

Into The Wild

Deze scoort wel iets beter op IMDb en als ik het vergelijk met Romeo + Juliet moet ik bekennen dat het ook wel kan kloppen. Een mooie indrukwekkende film met een indrukwekkende soundtrack. Ik ben grote fan van Eddie Vedder, maar dit album kan ik blijven luisteren. Mooie meeslepende muziek.

Een favoriet is lastig kiezen, ik denk dat ik dan ga voor Guaranteed.

Once

Guy en Girl ontmoeten elkaar en er ontstaat een liefdesverhaal. Eigenlijk redelijk voorstelbaar, maar mooi gebracht. De film hangt van muziek aan elkaar en levert een mooie soundtrack op.

Het eerste liedje op de playlist, in 2007 was dat nog gewoon een cd, is meteen een hele mooie.

En dan nog even een eervolle vermelding, namelijk Amelie From Montmartre door Yann Tiersen. Muziek die me opvrolijkt.

Ik denk dat ik ze dit paasweekend maar eens allemaal ga luisteren, dat wordt dan een weekend vol fijne muziek. En heb je nog aanraders, laat dan een reactie achter met jouw favoriete soundtrack.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers liken dit: