Het is een hele aparte ervaring, de scholen die dicht gaan, de horeca die sluit. Het voelt vreemd, raar en onwerkelijk. Voor iedereen heeft het een flinke impact op het dagelijks leven. Hier in huis natuurlijk ook, met 3 kinderen die niet meer naar school gaan. Maar vrij hebben ze niet, dus duiken we in de onbekende wereld van thuisonderwijs.

Gelukkig is er een hoop info te vinden, worden overal tips gegeven voor sites en werkbladen. Maar door die vele tips zie ik door de bomen het bos niet meer en heb ik behoefte aan mijn eigen ordening. Dus maak ik in Notion een ‘Thuisonderwijs’ sectie aan, waarin ik alles verzamel. Dat zijn vooral een hele hoop links, bijvoorbeeld naar Squla (die volgens mij al die thuisleerlingen helemaal niet aan kan), School TV (waar je heel veel informatieve filmpjes vindt), maar ook naar Typetuin (waar je gratis een lesje typen kan doen).

Soms schieten me wat ideeën te binnen, die ik er ook maar in zet. Je weet maar nooit wanneer die van pas komen. Het is een groeiend lijstje waarop nu, onder andere, dit is te vinden:

  • Iets bakken, stap voor stap. Vanaf zoeken naar een recept, inkopen doen tot eindresultaat.
  • Stop motion maken met lego of playmobil
  • zaadjes planten
  • knutselen
  • kaarten maken (voor de buurt of de bewoners van het verzorgingshuis)

Maar wat ik de komende tijd ook zeker een keer op de planning wil zetten, is een Berlijn-les met Emma van Doen in Berlijn. Alleen moet ik onze 2 meiden hiervan nog wat overtuigen, want die vinden het nog een beetje vreemd om met iemand die ze niet kennen te gaan face-timen. Ik snap dat dit ook een beetje vreemd is, maar goed, het zijn dan ook rare tijden. Mij lijkt het juist leuk en interessant om meer te horen over een stad van iemand die daar woont en er ook heel veel over weet.

Vandaag mogen we in ieders geval een pakket op gaan halen op school, met daarbij een weektaak. En hoewel het plannen van de dagen prima verliep, is het fijn om wat meer richtlijnen te krijgen. Het voelt nu toch als een beetje aanmodderen, wat aanwijzigingen vanuit school zijn zeker welkom.

En waar ik nog wel benieuwd naar ben, wat is jullie thuisonderwijs-succesnummer? Of welke ideeën wil je nog met me delen? Laat ze me weten via een reactie.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers liken dit: