Bloggen, ik doe het al een hele poos. Dan weer heel actief en dan staat het weer op een laag pitje. Maar toch, het komt steeds weer terug. Een hobby, die al een hele poos bij me hoort. Waar ik mijn verhaal kwijt kan en wat me de mogelijkheid geeft om dingen te delen. En ook al doe ik het al heel lang, is het iets wat echt bij me hoort, ik kan er niet veel geld aan spenderen. Vandaar ook de titel: Low Budget Blogger. Want wat gebruik ik voor mijn blog en wat zijn de kosten die ik hiervoor maak? En verdien ik er ook iets mee? In dit bericht geef ik je antwoord op deze vragen.

De kosten van mijn blog

Laten we eens beginnen bij de hosting en mijn domeinnaam. Een kostenpost voor veel bloggers, maar ik heb hier wel een voordeel door een man die zich bezig houdt met websites. Mijn hosting gaat via een eigen server en mijn domeinnaam valt onder een algemene naam, die Joris al heel lang geleden een keer registreerde. Ik heb een tijd geblogd op aukje.me, waar wel kosten aan waren verbonden. Maar ik moet bekennen dat ik niet weet hoeveel dat was.
Dat mijn blog trouwens op een eigen server draait, heeft nog een ander voordeel. Als mijn blog plat ligt is het lijntje kort en is een storing vaak zo opgelost.

Met de hosting en domeinnaam ben ik er nog niet. Voor het bloggen gebruik ik WordPress, alweer een hele poos. Het werkt gemakkelijk en is nog steeds in ontwikkeling, waardoor het allemaal nog steeds beter gaat werken. Aan mijn blog hangen verschillende plugins, waarbij ik altijd zoek naar gratis plugins. Zo maak ik gebruik van Jetpack, die je wel kunt upgraden als je wat meer mogelijkheden wilt. Ook CommentLuv is een gratis plugin die lezers (en dan vooral degene die reageren) de mogelijkheid geeft om zijn of haar blog onder de aandacht te brengen.

Het thema dat ik nu gebruik is Neve, deze is voor mij nog helemaal nieuw. Maar de eerste bevindingen zijn positief. Ik kan behoorlijk wat dingen aanpassen, voor mij in ieders geval voldoende. Ik vind het altijd leuk om te puzzelen met thema’s, kijk regelmatig rond voor mooie gratis thema’s en probeer dan weer eens wat uit. Je kunt misschien wel stellen dat ik nu weer in een probeer-fase, eens zien of het een blijvertje is.

Voor de aankleding van mijn blog, in de vorm van headers en foto’s, maak ik regelmatig gebruik van Canva. Ik ga graag voor gemak en dat is bij Canva ook het geval. Je kunt hier veel mooie dingen maken met weinig moeite. Ik kom een heel eind met de gratis versie, maar ik merk wel dat er steeds meer dingen onder de betaalde versie vallen. Dus mocht je gebruik willen maken van Canva, gebruik dan deze link. We krijgen dan allebei credits om premium afbeeldingen te gebruiken. 🙂
Via Pexels vind ik ook mooie afbeeldingen voor mijn blog. Alhoewel ik de laatste tijd merk dat ik deze ook vaak in Canva tegenkom. Waardoor ik Pexels dus minder vaak gebruik. Toch is het zeker de moeite waard om daar eens rond te neuzen.

Verdien ik er nog iets mee?

Daar kan ik kort over zijn, nee. Zoals ik al schreef is bloggen een hobby, doe ik het in mijn vrije tijd en heb ik geen ambitie om hier een inkomen mee te verdienen. Wel maak ik gebruik van affiliate-links, bijvoorbeeld via het partnerprogramma van Bol.com. Maar dat doe ik nog niet zo lang, dus heeft het nog niets opgeleverd. Daar heb ik ook niet voldoende bezoekers voor. Want ja, dat is iets wat ik wel een beetje bijhoud. Het is gewoon leuk om te zien dat een bericht wordt gelezen en dat er een stijgende lijn zit in bezoekers. Dat je met jouw hobby ook anderen kunt bereiken. En mocht ik wat verdienen met die links, dan zou ik dat weer kunnen gebruiken voor Canva of toch een keer een betaald thema.

En zo blog ik rustig door, de ene keer wat meer en dan weer wat minder. Op een fijne low budget manier.

Update: leuk om te zien dat deze blog goed werd bezocht via de linkparty van Huisvlijt. Daarmee verdiende ik deze mooie button. 🙂

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers liken dit: