Nationale week zonder vlees, doe je mee?

Mijn zoontje had een belangrijke mededeling afgelopen weekend. Zijn zus ging hem ongeveer een maand geleden al voor, maar nu wist hij het ook zeker, hij wordt vegetariër. Dus nu hebben we twee niet-vleeseters in ons gezin. Inmiddels begin ik al steeds meer te wennen aan het koken zonder vlees. Dat deed ik al wel eens, we zaten al in de categorie flexitariër, maar nu houd ik dus iedere keer rekening met onze niet-vleesetende gezinsleden. Wat er dan ook regelmatig op neer komt dat we vaker met het hele gezin geen vlees eten.

Maar een hele week zonder vlees, dat is ons nog niet gelukt. Daarom ga ik meedoen met de ‘Nationale Week zonder Vlees‘. Deze start op maandag 9 maart en zoals de naam al zegt, die hele week eet je geen vlees. Mijn verzameling vegetarische recepten groeit de laatste flink, dus ik heb gelukkig wat om uit te kiezen.

En wat we in de week zonder vlees gaan eten? Je vindt een aantal opties hieronder.

In de komende week zullen er ook nog wel wraps voorbij komen, een favoriet van de kinderen en zo gemakkelijk vegetarisch te maken.
En hopelijk speelt de Albert Heijn in op de Nationale Week Zonder Vlees en zijn er veel vegetarische producten in de bonus. Ik hoop zelf op de vegetarische kroketten van Mora in samenwerking met De Vegetarische Slager. Die zijn echt zo lekker, zelfs lekkerder dan die met vlees.

Maar ook zonder die kroketten komen we de week wel door. En jij, doe jij mee?

Foto door Lukas via Pexels

2 reacties op “Nationale week zonder vlees, doe je mee?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.