Laatst plaatste ik een bericht over boeken die ik graag wil lezen. Met daarbij de opmerking dat ik altijd vaak lijstje maakte, maar dat ik dat steeds minder doe. Kristel plaatste hierbij de reactie of een bullet journal niets voor mij zou zijn. Natuurlijk had ik wel eens gehoord van een bullet journal, maar ik dacht dan meteen aan hele kunstzinnige boekwerken met prachtige tekeningen en uitgewerkte bladzijden. Toch zette het me aan het denken en ging ik me toch maar eens verdiepen in het gebeuren ‘bullet journal’.

Ik kwam erachter dat een bullet journal in eerste instantie vooral bedoeld is om meer structuur en overzicht aan te brengen. Om meer zicht te krijgen op bijvoorbeeld je afspraken en taken. Dat daar een hele methode achter hangt. En die methode, die spreekt me wel aan. Dat je daarnaast creatief aan de slag kunt met zo’n bullet journal is een leuk extraatje.

Op internet is er een hoop te vinden over het maken van een bullet journal, van simpele voorbeelden tot uitgebreide kunstwerken. Daar maakte ik dus maar even een Pinterest-bord voor aan. Dat geeft snel een overzicht van wat me aanspreekt. En al snel kwamen daar ook pins over het maken van doodles (kleine tekeningen) bij. Dus wie weet, wordt het toch nog een beetje creatief. Ik ben in ieders geval al een beetje aan het tekenen geslagen. En dat vind ik nog niet tegenvallen.

Na al dat rondneuzen op Pinterest en het opdoen van ideeen, besloot ik om het maar meteen goed aan te pakken. Voor het oefenen van indelingen, opzetten en doodles gebruik ik een gewoon notitieboek, maar voor het echte werk bestelde ik deze Bullet Journal van Hyroglyphs. Hierin wordt ook wat extra uitleg gegeven en vind je er bladzijden vol inspiratie. Voor het, hopelijk, betere schrijfwerk bestelde ik deze fineliners van Sakura. Ik ben zelf nog niet zo thuis in de fineliners, maar kwam vooral deze regelmatig tegen.

Ik ben er dus helemaal klaar voor, voor het starten van mijn bullet journal. De komende dagen ga ik aan de slag met mijn indeling, zodat ik per 1 maart ook echt de planning kan gebruiken. Ik probeer via Instagram regelmatig wat te laten zien. Of ik besteed er binnenkort een bericht aan. Of allebei, dat kan natuurlijk ook.

Dit bericht is niet ontstaan vanuit een samenwerking, wel bevat het een aantal affiliate links. Koop je iets via één van deze links, dan ontvang ik hiervoor een klein bedrag.

Foto door Dom J via Pexels

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers liken dit: