Favorieten op mijn telefoon

De apps op mijn telefoon willen nogal eens wisselen, ik probeer graag wat uit en soms blijft zo’n app dan hangen. Vaak is dat niet het geval en verdwijnt zo’n app al snel weer van mijn telefoon. Maar er zijn een paar apps die steeds weer terugkomen of gewoon niet verdwijnen van mijn telefoon. Ik geloof dat ik dit wel mijn favorieten mag noemen.

In dit bericht geef ik je een overzicht van deze favorieten. En omdat ik ook altijd graag wat dingen uitprobeer, ben ik zeker ook benieuwd naar jouw favorieten. Dus laat me weten wat jouw favorieten apps zijn via een bericht in de reacties.

Spark

Deze mailapp is sinds kort weer terug van weggeweest. Na een hele tijd de mail app van Google te hebben gebruikt, ben ik weer terug bij Spark. Op de één of andere manier lukt het me om mijn mail daarin beter bij te houden. Ik vind de indeling van de mail fijn, het geeft me meer overzicht. Pluspunt vind ik ook dat er een app voor mijn laptop is, waardoor ik dus mijn mail niet via de browser hoef te lezen.

Google Foto’s

Mijn foto’s organiseer ik met Google Foto’s. Ik betaal een klein bedrag voor extra ruimte en kan zo mijn foto’s in origineel formaat uploaden. Voorheen gebruikte ik daar Flickr voor, maar die vond ik erg prijzig worden. De zoekfunctie in Google Foto vind ik handig werken en ik ben stiekem fan van de animaties die de app soms zelf maakt.

Snapseed

Foto’s bewerken vind ik in Google Foto’s niet zo fijn werken. De mogelijkheden zijn ook maar beperkt. Zo niet in Snapseed, die app barst van de mogelijkheden om foto’s te bewerken. Mogelijkheden waarvan ik nog niet de helft heb geprobeerd en waar ik me echt wat meer in wil verdiepen. Ik ben inmiddels al wel aan de slag gegaan met de qr-codes, waardoor je filters kunt delen. Dus wie weet kan ik binnenkort een mooie verzameling met je delen.

Spendee

Bijhouden wat we uitgeven helpt me bij het consuminderen, iets wat ik graag wil, maar niet altijd even goed lukt. Door inzichtelijk te krijgen wat er daadwerkelijk uitgaat, worden mijn uitgaven vanzelf afgeremd.
Spendee brengt dit allemaal mooi in beeld. Zo zie ik wat ik dagelijks uitgeef, kan ik budgetten aanmaken en zie ik waar het meeste geld naartoe gaat.

Clue

Misschien wel de meest persoonlijke app op mijn telefoon, want deze app houdt mijn menstruatiecyclus bij. Vooral omdat ik wat last kan hebben van PMS is het fijn om bij te houden waar ik precies ben in mijn cyclus. Dan kan het gevoel van ieder moment in huilen uit kunnen barsten gewoon komen door het moment in mijn cyclus. Die verklaring zorgt ervoor dat ik me er gemakkelijker bij neer kan leggen en dat is voor iedereen wel zo prettig.

Haat-liefde

Dan zijn er nog wat apps waar ik een zogenaamde haat-liefde-verhouding mee heb. Apps die op mijn telefoon heb staan, ik regelmatig verwijder (of graag wil verwijderen) en die dan toch weer terugkomen. Ik denk niet dat ik de enige ben die een haat-liefde-verhouding heeft met deze apps.

Instagram

De app die me inspiratie brengt, die me allerlei mooie beelden laat zien, maar die me ook onzeker maakt en de perfectionist in me naar boven roept. Want ik wil natuurlijk ook van die prachtige foto’s plaatsen, waardoor ik extra kritisch naar mijn foto’s kijk en ik maar helemaal geen foto’s meer deel. Dat gaat trouwens veranderen, vrijdag meer hierover.

WhatsApp

Dit is de app die ik soms graag van mijn telefoon wil verwijderen, maar die ik niet kan verwijderen. Want tja, iedereen gebruikt WhatsApp. Ik gebruik het voor mijn werk, om even snel een berichtje naar onze oudste te sturen, om even snel wat praktische dingen te bespreken met manlief of om wat af te spreken. En hoewel het allemaal super handig is, voelt het gewoon niet altijd lekker, minder persoonlijk.

Twitter

Ach ja, Twitter. Daar was ik ooit heel actief, maar ik moet bekennen dat ik nu vaak alleen nog wat mee lees. En hoewel ik vaak geprobeerd heb om deze oude liefde te verlaten, blijf ik toch steeds hangen. Want ik vind het gemakkelijk om nieuws over Oisterwijk te vinden. En er zijn een aantal accounts die ik ook gewoon graag volg. Soms is het wat lastig om langs het gezanik en gezeur heen te lezen, maar daar is de ‘ontvolg’ knop weer handig voor.

Zo, het is een aardig overzicht geworden van favoriete apps. Misschien veel apps die je al kent, misschien ontdek je ook nog wat nieuwe apps. Zoals ik al eerder schreef ben ik altijd nieuwsgierig naar weer, voor mij, nieuwe apps, dus deel jouw favorieten. Wie weet komen ze ook in mijn favorietenlijstje te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.