Een allegaartje van boeken

Op mijn ereader heb ik een fijne verzameling boeken, waaronder aardig wat thrillers. Ik houd nu eenmaal van spannende boeken, met moorden die moeten worden opgelost. En af en toe maak ik een uitstapje, bijvoorbeeld naar De Zeven Zussen. Maar toch kom ik steeds weer terug.

Beginnen al die moorden me te vervelen? Ik weet het niet en het staat ook een beetje raar als ik het zo terug lees. Toch heb ik de laatste tijd toch weer eens wat anders gelezen. Ook leuke en interessante boeken, om toch weer te eindigen met een moord. Want wat heb ik gelezen?

Bob de straatkat – James Bowen

Een boek waar ik al een hele tijd geleden over heb gelezen en waar ik toch wel benieuwd naar was. En de reden is simpel, ik vind katten heerlijke en gezellige dieren. Dus ik was wel benieuwd naar die straatkat en het verhaal daarachter. In de korte versie gaat het over de straatmuzikant en ex-verslaafde James, die bij zijn flat een kat tegen komt, Bob dus. Er ontstaat een vriendschap tussen James en Bob, een hele hechte vriendschap. Dat is eigenlijk de basis van het boek en daaromheen speelt het verhaal van het herstel van James en welke invloed Bob hier heeft. Zelf hebben wij 2 katten en soms heb ik wel met verbazing zitten lezen. Wordt de slimheid van kat Bob niet een beetje overdreven?

Bijna echt gebeurd – Liane Moriarty

Dit boek kreeg van mij 4 sterren en dat vind ik echt meer dan verdiend. Heerlijk hoe een boek meteen al allerlei vragen op kan roepen en je steeds dichter bij de oplossing brengt. Want wat gebeurde er in hemelsnaam bij die barbecue en waarom vertel je dat niet gewoon meteen? Dat laatste kan frustratie opleveren, maar kan er ook voor zorgen dat je blijft lezen om maar een antwoord te krijgen op die vraag. Ik begon zelf al met invullen, maar kwam steeds wat tegen wat niet paste bij mijn eigen theorie. Om uiteindelijk te ontdekken hoe het echt in elkaar zit. Geweldig boek, vooral tijdens regenachtige dagen.

Dodelijke bloemen – Karin Wahlberg

Met zo’n titel verwacht je natuurlijk al een goed moordverhaal. En inderdaad, de moord wordt al vrij vroeg in het boek gepleegd. De zoektocht naar de moordenaar kan beginnen. Maar deze zoektocht pakt me niet, ik worstel me soms door het boek heen. Misschien komt het door al die personages, die in het begin worden geïntroduceerd en waardoor het allemaal nogal veel is in het begin. Dat had wel wat minder gemogen, misschien wat meer verspreid. Maar natuurlijk wilde ik wel weten hoe het af zou lopen en wie het had gedaan. Ik hield vol, het boek werd spannender en kreeg uiteindelijk 3 sterren.

Inmiddels heb ik weer een ander boek klaar staan, eentje die ik kreeg via de Adventskalender van Hebban. Toevallig zag ik van dit boek gisteren de serie voorbij komen op Netlfix en voegde ik deze toe aan mijn lijst. Nu ga ik toch eerst maar het boek lezen; You door Caroline Kepnes.

Welk boek ben jij nu aan het lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.