Goodreads vs Hebban, de keuze tussen boekensites

Lezen doe ik veel en graag. Daarom vind ik het ook fijn om bij te houden wat ik heb gelezen. Er zijn natuurlijk verschillende manieren om dit bij te houden, maar ik doe dat al een hele poos via de site Goodreads. Dat werkt prima, ik kan gemakkelijk mijn boeken toevoegen en mijn leesvoortgang bijhouden. Wat ik alleen wel jammer vind, is dat de suggesties voor andere boeken altijd engelstalige boeken zijn. Dat is natuurlijk logisch, Goodreads is een engelstalige site. Maar er zijn behoorlijk wat Nederlandstalige gebruikers, toch wordt daar niet echt op ingespeeld.

Adventskalender

Door een bericht over een adventskalender met gratis ebooks kwam ik weer eens bij Hebban terecht. En dan merk ik dat ik het toch leuk vind om door Nederlandstalige boeken te snuffelen en boeken te ontdekken die op mijn ‘wil ik lezen’ lijstje kunnen. Dus voerde ik al mijn boeken van afgelopen jaar in en houd ik nu eventje op 2 plekken bij welke boeken ik lees en hoe ver ik ben in een boek. Daar zal ik over een tijdje wel genoeg van krijgen en zal ik me op één platform richten. Op dit moment neig ik het meeste naar Hebban.

Challenges

Tot die tijd loopt mijn lees-challenge voor 2019 gewoon door. Op Goodreads heb ik deze al ruim gehaald. Op Hebban maakte ik een challenge aan en dacht ik dat deze de al eerder ingevoerde boeken van 2019 wel mee zou nemen. Maar helaas, dat gebeurde niet. Dus gooide ik het aantal nog te lezen boeken omlaag naar 5, maar ik vrees dat ik die zelfs niet meer ga halen. Toch geeft het al wel wat mogelijkheden om wat meer te weten te komen over de leeschallenge, want Hebban geeft nog wat extra uitdagingen. Bijvoorbeeld een boek met een bepaalde kleur kaft, uit een bepaald land of van 500 bladzijden. Een leuke checklist, die er misschien wel voor zorgt dat je eens een ander soort boek leest. Mijn challenge voor 2020 staat inmiddels klaar, ik heb voorzichtig ingezet op 28 boeken.

Heb jij een account bij Hebban of Goodreads? Deel je profiel in de reacties, ik kom graag even kijken wat je graag leest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.