Gedachteloos fietsen

Laat ik maar beginnen met een bekentenis, ik kan behoorlijk lui zijn. En dan kies ik voor de gemakkelijkste weg. Dat houdt bijvoorbeeld in dat ik de auto pak als ik moet werken. Terwijl het niet eens zo ver weg is en ik weet dat het een belasting is voor het milieu. Ik doe het dan toch, want het is zo lekker gemakkelijk.

De afgelopen week koos ik voor de minder gemakkelijke weg en pakte ik dan toch de fiets. Onderweg kwam ik tot de ontdekking dat ik toch echt vaker voor deze weg moet kiezen. Want misschien is ie wat minder gemakkelijk (is dat wel echt zo?), de weg is ook zeker tig keer mooier. Ik fiets door de bossen, tussen de prachtige herfstkleuren. Vooral afgelopen woensdag, toen het nog wat vroor, was het echt onvoorstelbaar mooi.

Tijdens het fietsen gingen mijn gedachten alle kanten op, ik dacht terug, vooruit en weer terug. En was daardoor totaal niet bezig met de mooie omgeving. Die mindfulness begint zich dus misschien toch al wat te wortelen in mijn hoofd, want een aantal keren probeerde ik om te genieten van de omgeving, te genieten van het moment zelf. Dat lukte, totdat mijn gedachten weer met me op de loop gingen. Maar goed, ik denk dat die bewustwording al een eerste stap is.

Dat fietsen, dat moet ik dus vaker doen. Eigenlijk gewoon elke werkdag. Ik ga maar eens op zoek naar een goed regenpak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.