De eerste stappen richting mindfulness

Posted on - in Persoonlijk
de-eerste-stappen-richting-mindfulness

Na de korte introductieworkshop over mindfulness blijft het hele mindfulness-gebeuren door mijn hoofd spoken. Vooral op de dagen dat ik het gevoel heb dat mijn hoofd overloopt en ik slecht slaap, wil ik graag wat meer mindful zijn. Ik wil geen drukte in mijn hoofd en geen halve slapeloze nachten. Maar ik wil eigenlijk ook geen geld uitgeven aan een hele dure mindfulness-cursus van 8 weken. Dus ga ik het gewoon zelf een beetje uitdokteren.

Mijn zoektocht begint via Google en die levert een schat aan informatie op. Zeg trouwens maar gerust een bulk. Ik kies sites die me meteen aanspreken en kom in heleboel informatie terecht. Informatie die ik langzaam tot me ga nemen, ga lezen, ga doorspitten en waar ik mee ga oefenen. Hiermee leer ik steeds meer over mindfulness, maak ik het me meer eigen en levert me hopelijk ook wat mindfulness op. Dat gaat waarschijnlijk wel wat langer duren dan 8 weken, maar het voelt wel goed om zelf die zoektocht aan te gaan.

Met deze twee sites ga ik in ieders geval de komende tijd aan de slag:

Inmiddels heb ik ook een meditatie-app op mijn telefoon geĆÆnstalleerd. Ik heb vaker gemediteerd met een app (Headspace) en vond dat eigenlijk wel prettig. Dat wil ik dus wel weer oppakken. Deze keer met de app Smiling Mind, een volledig gratis app met goede reviews. Wel de moeite van het proberen waard, denk ik zo.

Ik ben erg benieuwd wat het op gaat leveren. Het is een mooie ontdekkingstocht, zo in de wintermaanden. Ik houd je op de hoogte. En heb je tips voor apps, sites, boeken of wat dan ook over mindfulness, laat het me weten via een reactie op dit bericht.

7 Comments

 1. Helen

  De app insight timer is ook aan te raden om te mediteren šŸ‘šŸ»

  3 maanden ago
  • Aukje

   Bedankt voor de tip, die ga ik ook eens bekijken

   3 maanden ago
 2. Joyce van Breugel

  En in de vgz mindfulness app zitten ook heel veel oefeningen. Ik zit nu in revalidatiecentrum het leijpark in een mindfulnessgroep en het belangrijkste is denk ik het heel veel oefenen en proberen dingen mindful te doen dus zonder de automatische piloot. Ik heb ook een cursusboek misschien wil je daar eens in neuzen/ kopiƫren

  3 maanden ago
  • Aukje

   Dank je wel voor het aanbod!

   3 maanden ago
 3. Sharon

  Hey Aukje, ik heb afgelopen zomer een cursus gedaan. Is me erg goed bevallen! Toch heel fijn wanneer je een eerste keer door de oefeningen begeleid wordt. Daarna is het oefenen oefenen oefenen:-)
  Weet je dat heel veel zorgverzekeraars de training (gedeeltelijk) vergoeden?
  Succes!

  3 maanden ago
  • Aukje

   Ja, dat weet ik inderdaad, maar onze zorgverzekeraar is er daar helaas niet Ć©Ć©n van.

   3 maanden ago
 4. Mindful het nieuwe jaar in - Aukje Leermakers

  […] heb ik gisteren de Smiling Mind app er weer eens bijgepakt. Die was wat naar de achtergrond gezakt, maar geeft veel informatie en […]

  2 maanden ago

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: