In de ban van De Wonderfoon

Mees en ik kijken regelmatig samen naar het Jeugdjournaal en daar zag ik ‘m voorbij komen; De Wonderfoon. Een oude telefoon, met draaischijf, omgebouwd tot mooi muziekapparaat voor ouderen met dementie.

Na het kiezen van een nummer via de draaischijf komt er een bekend liedje voorbij. Muziek, sowieso al een wondermiddel, maar uit zo’n oude telefoon al helemaal bijzonder. En waarom ik zo enthousiast ben over die Wonderfoon?

Omdat degene, die het heeft bedacht, het voor iedereen beschikbaar stelt. Via de site Wonderfoon.nl vind je precies wat je nodig hebt en een uitgebreide werkbeschrijving hoe je de telefoon om kunt bouwen. Met een kleine investering kun je dus zelf aan de slag.

Nu nog op zoek naar oude telefoons met draaischijf. We hebben er inmiddels eentje gekregen, daar ben ik echt al ontzettend blij mee. Maar mocht je er toevallig nog eentje hebben, die is meer dan welkom!

En het effect van De Wonderfoon? Kijk maar even naar dit filmpje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.