De ontdekking van de podcasts

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.26.3″][et_pb_row _builder_version=”3.26.3″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.26.3″][et_pb_text _builder_version=”3.26.3″]

Natuurlijk kende ik het fenomeen ‘podcast’ al langer, maar het lukte me steeds maar niet om er ook eens echt goed voor te gaan zitten. Want dat heb ik wel gemerkt, wil ik de inhoud van een podcast goed mee krijgen, dan moet ik er in alle rust naar luisteren. Anders hoor ik maar de helft en heb ik geen idee waar het over gaat. Dus tijdens onze vakantie ging ik er dan maar eens voor zitten en luisterde ik naar deze podcasts.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”2_3,1_3″ _builder_version=”3.26.3″][et_pb_column type=”2_3″ _builder_version=”3.26.3″][et_pb_text _builder_version=”3.26.3″]

De Brand in het Landhuis

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.26.3″]

De eerste podcast, waarvan ik alle afleveringen helemaal beluister, blijkt meteen een hele goede. Want wat is dit een spannend verhaal dicht bij huis. Het speelt zich namelijk af in Vught, niet ver bij ons vandaan. Simon Heijmans maakte deze podcast en neemt je helemaal mee in zijn spannende onderzoek. Hij heeft een prettige stem, een goede manier van vertellen. En mooi om te horen wat het hele onderzoek ook allemaal bij hem losmaakt. Nu maar hopen dat andere podcasts niet ontzettend gaan tegenvallen. 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″ _builder_version=”3.26.3″][et_pb_image src=”https://aukje.leermakers.net/wp-content/uploads/2019/06/4-sterren.png” _builder_version=”3.26.3″][/et_pb_image][et_pb_image src=”https://aukje.leermakers.net/wp-content/uploads/2019/07/brandlandhuis.jpg” url=”https://www.nporadio1.nl/podcasts/de-brand-in-het-landhuis” url_new_window=”on” _builder_version=”3.26.3″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”1_3,2_3″ _builder_version=”3.26.3″][et_pb_column type=”1_3″ _builder_version=”3.26.3″][et_pb_image src=”https://aukje.leermakers.net/wp-content/uploads/2019/06/4-sterren.png” _builder_version=”3.26.3″][/et_pb_image][et_pb_image src=”https://aukje.leermakers.net/wp-content/uploads/2019/07/Blankenberge.jpg” url=”https://www.vpro.nl/programmas/de-blankenberge-tapes.html” url_new_window=”on” _builder_version=”3.26.3″][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″ _builder_version=”3.26.3″][et_pb_text _builder_version=”3.26.3″]

De Blankenberge Tapes

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.26.3″]

Het genre ‘misdaad’ blijkt voor mij een goed podcast-genre te zijn. Het alleen maar luisteren naar een verhaal kan een hoop spanning meegeven. Als het maar goed is opgebouwd, ondersteund met wat extra geluid om beeld te creëren bij het verhaal. Zo vind ik De Blankenberge Tapes een spannend misdaadverhaal met een goede opbouw.
Heerlijk om naar te luisteren. Het nadeel; het zijn maar 3 afleveringen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”2_3,1_3″ _builder_version=”3.26.3″][et_pb_column type=”2_3″ _builder_version=”3.26.3″][et_pb_text _builder_version=”3.26.3″]

De Kofferbakmoord

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.26.3″]

Na 2 hele goede podcasts viel deze een beetje tegen. Het verhaal wordt prima verteld, alle feiten worden naast elkaar gelegd, er wordt met betrokkenen gesproken, plekken bezocht en dat was het wel.
Voor de nabestaanden hoop ik dat er een vervolg komt op deze serie. Een vervolg waarin alles duidelijk wordt en de moord wordt opgelost. 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″ _builder_version=”3.26.3″][et_pb_image src=”https://aukje.leermakers.net/wp-content/uploads/2019/07/3-sterren.png” _builder_version=”3.26.3″][/et_pb_image][et_pb_image src=”https://aukje.leermakers.net/wp-content/uploads/2019/07/kofferbakmoord.jpeg” url=”https://podcastluisteren.nl/pod/De-Kofferbakmoord” url_new_window=”on” _builder_version=”3.26.3″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.26.3″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.26.3″][et_pb_text _builder_version=”3.26.3″]

Inmiddels ben ik weer begonnen aan een volgende podcast, de podcast over Laura H. Eigenlijk wilde ik een andere podcast gaan luisteren, was daar ook al aan begonnen, maar de vertelstem vond ik helemaal niet prettig. En dat doet toch een hoop voor een podcast, de vertelstem. Voor mij in ieders geval genoeg reden om af te haken. 

De podcasts luister ik trouwens via de app Castbox. Een prima gratis app met, voor mij, voldoende mogelijkheden. 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

1 reactie op “De ontdekking van de podcasts”

  1. Pingback: Podcasts, is het een blijvertje? - Aukje Leermakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.