Zeep verzamelen

Zoals ik vorige week al schreef, heb ik nog een hele voorraad plastic flessen met shampoo, douchegel en nog meer staan. Eigenlijk wil ik die eerst opmaken, voordat ik weer wat nieuws koop. Toch ben ik me al wat aan het verdiepen in zeep en wat ik wil gaan proberen.

Hieronder laat ik je een deel zien van wat ik al heb verzameld. De volledige verzameling vind je op mijn Pinterest-bord ‘met huid en haar’. En mocht je nog tips hebben, die zijn natuurlijk welkom!

Deze zeep staat bovenaan mijn lijstje, vooral door de omschrijving van de shampoo. Met mijn fijne, soms wat statische haar, heb ik hoge verwachtingen.

Bij Dille & Kamille kwam ik al eerder allerlei zeep tegen. Ik houd van die minimalistische verpakking. En ik vermoed dat deze zeep ook heerlijk zal ruiken.

Omdat ik nogal gehecht ben aan een conditioner, staat deze ook hoog op het verlanglijstje. En ja, conditioner verzwaart het haar. Daarom gebruik ik het ook niet zoveel, maar net genoeg zodat ik mijn haar gemakkelijk door kan kammen.

In mijn zoektoch naar zeep kwam ik ook allerlei leuk zeep in blik tegen, daar blijkt een hele lijn van te zijn met heel veel verschillende soorten. EĆ©n daarvan is deze zeep voor net het tuinieren.

Zeep gaat langer mee als je die goed laat drogen. Bij de shampoo, die ik ooit kocht bij Lush, liep het daar mis. Daarom is een goed zeepbakje onmisbaar. Zoals deze hiernaast van Blokker.

En nu mis je misschien de producten van Lush? Ik vind die echt heerlijk ruiken, maar ik geloof dat ik de enige ben hier in huis. Daarom ga ik ook maar eens op zoek naar wat subtielere, maar hopelijk wel gewoon lekkere, geuren.

3 reacties op “Zeep verzamelen”

  1. Wij gebruiken hier in huis sinds een tijdje ook meer zepen. Alleen vind ik een zeepbakje snel zo vies worden. Nu heb ik soap lift ontdekt. Een plastic flexibel matje in meerdere kleuren verkrijgbaar waarop de zeep goed droogt. Geen geknoei meer! Echt een aanrader.
    Kristel Eshuis onlangs geplaatst…Vakantietip: IJsland!My Profile

  2. Pingback: Plastic-vrij, dat is nogal een lastige - Aukje Leermakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.