Vraag aan mezelf #1

Tijdens het opruimen van een stapel tijdschriften kwam ik de kalender van Flow tegen. De kalender die ik in elkaar wilde knutselen en ergens op wilde hangen, maar nu dus nog gewoon compleet in elkaar zit. Nou ja, op één kaartje na. Want ik spiekte even bij de data van deze week en kwam deze vraag tegen. En ik dacht, dat is wel een leuke om een blog aan te wijden. Dus daar komt ie dan…

Als je jezelf vergelijkt met wie je tien jaar geleden was, wat is er dan veranderd?

En dat is nog niet zo’n gemakkelijke vraag, dat is een heel stuk terug in de tijd en er is sindsdien behoorlijk wat veranderd. Ik zet het eens even op een rijtje.

Tien jaar geleden…

 • waren we een gezin met 2 meiden
 • woonden we in een ander huis in een andere wijk
 • werkte ik 20/24 (mijn aantal uren weet ik niet meer precies) uur in Tilburg
 • was ik al druk in de weer met foto’s maken (en dat is nu even heel handig)
 • hadden we een kat en een konijn
 • reed ik op een solex tijdens een vrijgezellenfeest
 • vierden we ook al vakantie in Frankrijk
 • droeg ik een rode stippeltjesjurk
 • ging ik weer eens van een beetje lang naar kort haar

Grappig om dat zo op een rijtje te zien, maar wat is er nu dan echt veranderd?
Van 2 meiden gingen we naar 2 meiden en een jongen, dat is een flinke verandering.
En ik hoop dat ik door de jaren heen wat wijzer ben geworden. Alhoewel het een zoektocht blijft en ik mezelf nog steeds behoorlijk in de weg kan zitten. De grootste verandering is natuurlijk dat ik de afgelopen 10 jaar een groot deel daarvan thuisblijfmoeder was en ik merk nu dat dit een behoorlijke impact heeft gehad. Als ik er zo over nadenk, dan heeft dat mijn wereld wel wat kleiner gemaakt en heb ik me minder ontwikkeld dan ik misschien wel had gewild.

Emotioneel en sociaal

Natuurlijk is er een hoop veranderd, ons gezin is gegroeid, we zijn verhuisd, ik ben weer aan het werk gegaan. Maar ik denk dat de grootste verandering, afgezien van de gezinsuitbreiding, toch wel de laatste tijd plaats vindt en plaats gaat vinden. Ik merk dat het weer aan werk zijn heel wat met me doet. Op emotioneel en op sociaal gebied. Het is even heel wat anders dan thuis zijn en zorgen dat ons gezin draait. Je bent niet meer alleen, er zijn nu veel meer externe invloeden, waardoor ik bij mezelf dingen tegen kom waarvan ik me niet eerder zo bewust was. Een heel leerproces, maar met vallen en opstaan gaat me dat lukken.

Zo, die vraag uit de Flow-kalender maakt toch behoorlijk wat los. Goed om bij stil te staan, hierover na te denken. Ik merk zelf dat het voor mij weer wat dingen op een rijtje zet.

En dan de vraag aan jou, wat is er bij jou veranderd?

1 reactie op “Vraag aan mezelf #1”

 1. Hoi Aukje
  wat een openhartige blog!
  En knap dat je hierbij durft stil te staan. Ik begrijp dat het weer gaan werken heel wat voeten in de aarde heeft (gehad). Leuk!

  groetjes Janine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.