Gouwe Ouwe

Afgelopen week dook ik eens in onze oude muziekverzameling. Dat klinkt als heel nostalgisch door oude platen en cd’s rommelen, maar dat is het dan helaas niet. Het is meer vanachter de laptop door oude mp3-bestanden bladeren. Die collectie is niet meer zo erg compleet, want met de komst van Spotify is deze al een keer opgeschoond.

En ja, Spotify is hartstikke handig en je kunt er ontzettend veel muziek op vinden. Ik ontdek een hoop nieuwe muziek en luister van alles. Maar soms mis ik de beperking van de cd’s die je hebt verzameld. Dat je die op zet en uit je hoofd kent, omdat je ze al zo vaak hebt gehoord. Bij voorkeur niet op shuffle, omdat je dan precies weet welk nummer er volgt. Dat je het album gewoon goed vindt en daarom vaak luistert. En het ook gewoon lekker is om ze mee te zingen.

Zo is daar het album Till Monkeys Fly van Racoon. Een heerlijk zomers gevoel krijg ik daarvan.

En mijn guilty plearuse, Very van Pet Shop Boys. De knaloranje cd was altijd gemakkelijk te vinden.

Of The Hush van Texas, wat een heerlijke muziek is dat.

De oudste in het rijtje is van Roxette met Joyride. Van het titelnummer had ik zelfs een casettebandje.

Heb jij nog een cd-verzameling of luister je alles via Spotify? Ik moet bekennen dat wij niet eens meer een cd-speler hebben. Welke cd’s heb je grijs gedraaid en luister je nog steeds graag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.