Wat kijk ik op Netflix?

De tijd dat de kinderen op tijd in bed lagen en wij nog een rustig tv-avondje voor de boeg hadden is alweer een tijdje voorbij. Met een 13-jarige in huis hebben we de tv-avondjes wat aan moeten passen. Keken we eerst graag spannende series met kijkersadvies 16+, zoals Ray Donovan, nu neigen we wat eerder naar zoetere en komischere series. En wat kijken we dan? Hieronder vind je een aantal series. En tips voor leuke series zijn natuurlijk altijd welkom!

The Good Place werd een keer getipt en dat bleek meteen ook een goede tip. In deze serie komt Eleanor terecht in ‘The Good Place’, de hemel of misschien nog wel meer dan dat. Maar hoort Eleanor daar wel thuis, heeft ze haar plekje daar wel echt verdiend? Is het niet gewoon een vergissing dat ze daar is en hoe kan ze ervoor zorgen dat ze toch gaat passen tussen al die perfecte mensen in The Good Place?

Dat levert allerlei vreemde en grappige situaties op. Een leuke serie dus en we kijken regelmatig een paar afleveringen. Inmiddels zijn we dan ook al aanbeland bij seizoen 2 en die vind ik misschien nog wel leuker dan seizoen 1. Maar meer ga ik daar niet over vertellen.

Afgelopen week zijn we Haters Back Off gaan kijken, samen met de meiden. En tja, ik weet het nog niet zo goed. De serie gaat over een meisje dat heel graag beroemd wil worden, ervan overtuigd is dat ze heel goed kan zingen en daarom een filmpje op YouTube plaatst. Zoals je wel weet zijn reacties op zulke filmpjes vaak niet al te subtiel en Miranda (de hoofdpersoon) gaat de strijd aan met de haters.

De afleveringen, het waren er tot nu toe 2, komen op mij nog niet ontzettend grappig over. Het is meer verbazing wat de boventoon voert en ik ben er voor mezelf nog niet helemaal uit of ik het wel zo grappig vind. Het is behoorlijk over de top en daardoor ook niet erg geloofwaardig. Het zou kunnen dat ik het na wat meer afleveringen meer ga waarderen, nu lukt dat nog niet zo goed. Maar ik geef het nog een kans, ik schrijf ‘m nog niet af.

De laatste serie die ik hier wil vermelden, is er eentje die ik alleen kijk. Ik ben er ooit aan begonnen tijdens een avond alleen op de bank. How To Get Away With Murder is een behoorlijk spannende serie over een speciaal geselecteerde groep studenten en hun professor. Die professor is ook advocaat en behandelt allerlei spannende zaken. De studenten worden ingezet om die zaken mee te onderzoeken, zodat de clienten worden vrijgesproken.

Maar daarnaast loopt ook de verhaallijn van de moord op een studente, het hoofdverhaal eigenlijk. Dat verhaal is een heel spannende waar ik verder niets over wil verklappen. Maar zeker de moeite waard om deze serie te kijken.

Met deze series komen we de donkere wintermaanden wel door, alhoewel ik niet weet of Haters Back Off een blijvertje is. Gelukkig staat Netflix vol met allerlei series, dus er is vast nog genoeg te kijken. Zoals ik eerder al schreef, tips zijn zeker welkom. Er is nog genoeg te ontdekken!

2 reacties op “Wat kijk ik op Netflix?”

  1. Pingback: Mijn Netflix-favorieten van dit moment - Aukje Leermakers

  2. Pingback: Weer nieuwe Netflix-favorieten - Aukje Leermakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.