Gelezen en goed bevonden

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.17.2″ custom_margin=”0px||” custom_padding=”0px||”][et_pb_row _builder_version=”3.17.2″ custom_margin=”0px||” custom_padding=”0px||” padding_top_1=”0px”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.17.2″ padding_top=”0px” parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.17.2″]

Begin september liet ik al weten dat ik mijn lees-challenge van 2018 al had gehaald. Maar het behalen van die challenge betekent natuurlijk niet dat ik dit jaar geen boeken meer lees. Want er zijn nog zoveel mooie boeken, daar ga ik dan ook nog maar even mee door. De teller staat inmiddels op 32 voor dit jaar. Van de boeken die ik afgelopen maand las, wil ik er graag 4 met je delen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.17.2″ custom_margin=”||0px” custom_padding=”||0px” padding_bottom_1=”0px”][et_pb_column type=”1_4″ _builder_version=”3.17.2″ padding_bottom=”0px” parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_image src=”https://aukje.leermakers.net/wp-content/uploads/2018/10/dochtervhmoeras.jpg” url=”https://www.bol.com/nl/p/dochter-van-het-moeras/9200000085988385/” url_new_window=”on” _builder_version=”3.17.2″][/et_pb_image][et_pb_image src=”https://aukje.leermakers.net/wp-content/uploads/2018/10/cody.jpg” url=”https://www.bol.com/nl/p/cody/9200000094577563/?suggestionType=browse&bltgh=jnvrrYImjmQHELuMktlAxA.1.2.ProductImage” url_new_window=”on” _builder_version=”3.17.2″][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″ _builder_version=”3.17.2″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_image src=”https://aukje.leermakers.net/wp-content/uploads/2018/10/brengmeterug.jpg” url=”https://www.bol.com/nl/p/breng-me-terug/9200000092688040/?suggestionType=suggestedsearch&bltgh=gXplbbdj1bJz56pnriBKCw.1.2.ProductImage” url_new_window=”on” _builder_version=”3.17.2″][/et_pb_image][et_pb_image src=”https://aukje.leermakers.net/wp-content/uploads/2018/10/zomernacht.jpg” url=”https://www.bol.com/nl/p/zomernacht/9200000091585311/?suggestionType=suggestedsearch&bltgh=tnE-KOjNFa-TBZcUU2dCdg.1.2.ProductImage” url_new_window=”on” _builder_version=”3.17.2″][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.17.2″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.17.2″]

Zoals je ziet lees ik erg graag thrillers, ik hou van de spanning tijdens het lezen. Een boek is pas echt goed, als je het bijna niet weg kunt leggen. Als je gewoon moet weten dat het allemaal goed af zal lopen. Wat gelukkig meestal wel zo is, maar als je er nog middenin zit, dan weet je dat natuurlijk nog niet. 

Het laatste boek dat ik las is Dochter van het Moeras. In de omschrijving wordt het vergeleken met Kamer van Emma Donoghue en dat vond ik een erg goed boek. Ik denk dat ik daarom iets te hoge verwachtingen had van dit boek. Het is een goed verhaal en goed geschreven, dat zeker. Maar op de één of andere manier wilde het me niet goed pakken. Sommige terugblikken in het verhaal mochten van mij wel korter, ik wilde meer weten over het verhaal in het heden. Toch is het een prima boek met een spannend verhaal.

Met B.A. Paris heb ik, volgens mij, een nieuwe favoriete schrijver gevonden, want ook Breng Me Terug vond ik weer een erg goed en spannend boek. Tijdens het lezen van dit boek, en ook andere boeken van deze schrijver, begrijp ik soms niet waarom de hoofdpersoon bepaalde keuzes maakt. Dan weet je eigenlijk al dat die niet zo handige keuze een hoop moeilijkheden op gaat leveren. Zoals ook in dit boek…. 

Van Bernice Berkleef heb ik nog niet eerder een boek gelezen, maar de fijne schrijfstijl zou dat zeker niet tegenhouden. Het verhaal over Cody is verdrietig, een ware nachtmerrie. Maar het blijft allemaal zo onduidelijk, je blijft met vragen zitten. Vandaar ook dat je blijft lezen, want hoe zit het nu eigenlijk in elkaar?

 
De boeken van Linda van Rijn zijn niet altijd favoriet, haar schrijfstijl staat me soms wat tegen. Maar het verhaal daarentegen spreekt me dan weer wel aan. Vandaar ook dat ik Zomernacht hier toch even wil noemen, omdat het toch wel weer een spannend verhaal is met een verrassend einde.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.17.2″ custom_margin=”0px||” custom_padding=”0px||” padding_top_1=”0px”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.17.2″ padding_top=”0px” parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.17.2″]

Misschien wordt het nu eens tijd voor iets anders, eens een keer geen thriller. Heb je nog tips (en dat mogen natuurlijk ook thrillers zijn) ik hoor ze graag! 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.