Daar hangt een luchtje aan

[et_pb_section fb_built=”1″ fullwidth=”on” _builder_version=”3.15″][et_pb_fullwidth_image src=”https://aukje.leermakers.net/wp-content/uploads/2018/10/fullsizeoutput_170.jpeg” _builder_version=”3.15″][/et_pb_fullwidth_image][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.15″ custom_margin=”||0px|” custom_padding=”|||”][et_pb_row _builder_version=”3.15″ custom_margin=”||0px|” custom_padding=”||0px|” padding_bottom_1=”0px”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.15″ padding_bottom=”0px” parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.15″]

Met de zon en al die herfstbladeren hangt er een fijne herfstgeur in de lucht. In de avond soms met een vleugje houtkachel. De avonden worden al wat korter en komt er vaker de geur van kaarsen bij. Ik houd van het knusse gevoel dat dit geeft en geniet dan ook volop van deze geuren. Mooi vind ik het dat ieder seizoen eigenlijk zijn eigen geur heeft. 

Alhoewel ik dit niet altijd kan waarderen. Het is inmiddels alweer een tijd geleden, maar ik weet nog goed dat ik lavendel echt heel smerig vond tijdens de zwangerschap. En boodschappen doen in Sinterklaastijd onder invloed van die hormonen deden mijn maag weinig goed, die speculaas-geur zorgde ervoor dat ik heel snel klaar was met die boodschappen.

Gelukkig is dat weer bijgetrokken. Lavendel is weer één van mijn favoriete geuren en speculaas vind ik ook weer lekker. 

En er zijn nog meer geuren waar ik van kan genieten. Zo vind ik zonnebrandcrème echt heerlijk, ruik ik graag aan kamperfoelie (het doet me denken aan vakanties met de familie en de avondwandelingen na het eten) en vind ik de combinatie uitlaatgassen, modder en benzine lekker ruiken. Die laatste is misschien een rare afwijking, maar wel te verklaren. Mijn vader deed (lang geleden) wel eens mee aan een autocross. Ik kan me daar totaal niets van herinneren, maar toch doet die geur me daar aan denken. Ik denk dat ik het toen dus allemaal best leuk vond. 

Waar ik wel benieuwd naar ben, welke geuren vind jij prettig en heb je daar ook bepaalde herinneringen bij? 

 

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

1 reactie op “Daar hangt een luchtje aan”

  1. Pingback: Om vrolijk van te worden - Aukje Leermakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.