Een laatste stop in Dijon

Na een weekje camping is het tijd om weer richting Nederland te rijden. We rijden niet in één keer naar huis, maar overnachten nog 2 nachten in Dijon. Ons hotel heet ‘Hotel de Paris’ en hangt vol met allerlei foto’s van Parijs. Het begin en einde van onze vakantie komt zo mooi samen. Onze jongste is ook helemaal blij met de mini Arc de Triomphe aan het begin van het centrum. Die Arc geeft mij ook meteen een goed beeld van de stad, want Dijon is een mooie stad met veel mooie gebouwen. Het is alleen kleiner, overzichtelijker en een heel stuk rustiger.

We gebruiken deze laatste dagen om rustig rond te slenteren, wat te winkelen en rond te kijken. We gaan op zoek naar de bloedmaan, die we helaas niet vinden. We kijken Franse tekenfilms en Fort Boyard op de televisie in de hotelkamer.

Na 2 nachtjes is het dan echt tijd om naar huis te rijden. Nog een stukje door Frankrijk, Luxemburg, België en via Maastricht door naar huis. Met vakanties ben ik altijd blij dat we in het zuiden wonen. Bij het binnenrijden in Nederland is het niet zover meer voor we thuis zijn. En wat fijn om dan ’s nachts weer lekker in ons eigen bed te slapen…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.