Met kinderen naar Parijs

Heel eerlijk moet ik bekennen dat ik het behoorlijk pittig vond, met 3 kinderen naar zo’n grote en vooral drukke stad. En in zo’n stad valt ook wel het één en ander uit te leggen, want waarom slapen die mensen op straat en waarom staan die tentjes daar? Dat viel mij namelijk nogal op, de matrassen en tentjes waar zwervers op en in slapen.

Wil je even weg uit die drukte, en ik noemde het gisteren al, neem dan eens een kijkje bij de Grande Galerie d’Elevolution, een natuurmuseum in Parijs. Deze kregen we als tip, voordat we naar Parijs gingen, dus kochten we al kaartjes in Nederland. Dat is niet echt nodig. We waren op tijd, het was niet druk. Trouwens ook handig om te weten, de entree voor kinderen is gratis. Dat is bij veel musea in Parijs (en de rest van Frankrijk), tot 26 jaar mag je gratis naar binnen. Een mooie manier dus om van alles te ontdekken zonder dat entreeprijzen een belemmering vormen.

Maar goed, de Grande Galerie d’Elevolution, een stukje rust in de drukke stad en ook nog eens een mooi stukje rust. In een prachtig gebouw vind je een erg mooi natuurmuseum. En in dit museum wordt het verloop van de dag nagebootst door licht en geluiden. Het is op een mooie manier gedaan, je wandelt rustig rond om alles te bekijken en ondertussen verandert het om je heen. En soms ga je even zitten om te zien wat er dan allemaal verandert en om eens goed te luisteren naar al die geluiden.

Vergeet trouwens niet om bij je bezoek even wat deuren te openen, dan ontdek je een mooie oude trap en een oude galerie met allerlei opgezette dieren.

We bezochten het museum op donderdag, meteen in de ochtend. Het ligt vlakbij de Seine, voor ons op loopafstand voor het hotel. Een goede start van de dag. Die dag was het wel heel warm, dus het park bij het museum hebben we niet echt bekeken, maar dat is toch zeker de moeite waard. Er staan veel verschillende soorten bloemen en planten en wordt goed onderhouden.

De parken in Parijs zijn trouwens met kinderen ook altijd leuk om te bezoeken. Het geeft even wat ruimte om te spelen, om een hapje te eten (voor de lunch haalden we een broodje bij de bakker en aten het in het park op) en uit te rusten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.