Op Twitter komen steeds meer berichten voorbij over de verschrikkelijke dingen die nu gebeuren in Amerika. Kinderen van immigraten worden weggehaald bij hun ouders. Gezinnen die worden uitgezet worden uit elkaar gehaald en worden opgesloten in grote kooien. En steeds wil ik die berichten niet zien en niet lezen, ik wil me er niet in verdiepen omdat ik het gewoon te verschrikkelijk vind. Mijn hart breekt en het doet pijn om die kinderen zo te zien.

Hoe kun je dit doen en hoe kun je dit toestaan? Wat kunnen wij doen, wat kan ik doen? Niet veel, alleen dit bericht schrijven, het onder de aandacht brengen. Zodat meer mensen zich laten horen. Laten weten dat dit niet kan. Maar het frustrerende is dat dat dan ook niet genoeg is. Want waarom zou Trump daar naar luisteren? Naar een paar roepende mensen uit zo’n klein landje in Europa? Maar laten we blijven roepen, laat de politiek wakker worden, laat iemand iets doen!

En ondertussen zitten die kinderen daar, gescheiden van hun ouders. In een kooi, op een matrasje…

l

Iets doen? Teken deze petitie

Pin It on Pinterest

Share This