Van grote doelen naar klein geluk…

Afgelopen donderdag vond het laatste gesprek met mijn coach plaats, de laatste in een serie van 3. De start vond plaats op 1 februari en sindsdien is er wel het één en ander gebeurd. En misschien nog niet eens voor iedereen direct zichtbaar, maar wel in mijn hoofd en mijn gedachten. Alhoewel ik me er zeker van bewust ben dat dit een doorlopend proces blijft en dat ik hier steeds aandacht voor moet hebben. Maar een stijgende lijn zit er zeker wel in…

Mijn eerste coachgesprek startte met een ‘grote’ vraag, namelijk waar ligt mijn passie, wat wil ik graag doen en wat kan ik doen. Achteraf valt deze vraag misschien wel in de categorie ‘Wat is het doel van het leven?’, daar was ik me alleen nog niet zo bewust van. Totdat ik een lijst moest maken van mensen met passie en ik bedacht dat dit toch wel een heel groot woord is. Het bracht me wel bij een mooie wensenlijst voor mezelf, waar ik me nog steeds heel erg in kan vinden. En waar ik al verschillende stappen in heb gezet.

  • Zelfvertrouwen: mijn hoofd voelt lichter, ik zit lekkerder in mijn vel en voel me hierdoor zekerder van mezelf.
  • Creatief: het grappige is dat ik bij The Artist Way nog steeds niet verder ben dan het eerste hoofdstuk, maar het heeft toch al wat opgeleverd. Het lukt me weer beter om de mooie dingen om me heen te zien, ben weer voorzichtig aan het fotograferen en voel daar minder druk bij.
  • Ergens voor staan: het sluit aan bij het zelfvertrouwen, als ik me zekerder voel, is het gemakkelijker om ergens voor te staan. Ik heb het idee dat ik voor mezelf duidelijker keuzes maak. Dat geeft minder twijfel en onzekerheid.
  • Een doel hebben: bij deze moet ik oppassen dat ik ‘m niet te groot maken. Natuurlijk is het goed om doelen te hebben, maar ik moet zorgen dat ze haalbaar zijn en niet onbereikbaar, waardoor het in een groot demotiverend geheel wordt.
  • Doorzetten: bij sommige dingen lukt me dat heel goed, bij anderen wat minder. Zo heb ik al weer even geen ochtendbrieven geschreven, terwijl ik me voorneem om dit wel weer te gaan doen. Waarschijnlijk niet elke dag, maar één of twee keer in de week.
    En dat doorzetten wordt regelmatig in de weg gezeten door allerlei bezwaren en twijfel. Ik moet er meer op vertrouwen  dat er voor alles een oplossing is en dat alles goed zal komen.
  • Minder aantrekken van anderen: dat sluit weer aan bij dat zelfvertrouwen, als dat er is en, bij voorkeur, nog wat verder groeit, dan gaat dat minder aantrekken van anderen vanzelf.

Als ik dit lijstje zo bekijk ben ik best trots op mezelf. Het is fijn om vooruit te komen, om verder te kunnen. Had ik eerst het gevoel vast te lopen, nu is er weer ruimte, kan ik weer door. En wat heb ik nodig om door te kunnen? Blijven kijken naar successen, hoe klein ook. Genieten van de kleine dingen in het leven, want er is zoveel om van te genieten.

Dank je wel Janine voor de fijne gesprekken, de mooie inzichten en de ruimte in mijn hoofd.

1 reactie op “Van grote doelen naar klein geluk…”

  1. Pingback: Klein geluk #1 | Aukje Leermakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.