Gelezen in…

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image _builder_version=”3.0.69″ src=”http://aukje.leermakers.net/wp-content/uploads/2017/08/25849025.jpg” show_in_lightbox=”off” url=”https://www.goodreads.com/book/show/25849025-meisje-vermist” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” animation=”off” /][et_pb_image _builder_version=”3.0.69″ src=”http://aukje.leermakers.net/wp-content/uploads/2017/08/29280753.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” animation=”off” url=”https://www.goodreads.com/book/show/29280753-speel-met-vuur” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image _builder_version=”3.0.69″ src=”http://aukje.leermakers.net/wp-content/uploads/2017/08/29982855.jpg” show_in_lightbox=”off” url=”https://www.goodreads.com/book/show/29982855-ibiza” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” animation=”off” /][et_pb_image _builder_version=”3.0.69″ src=”http://aukje.leermakers.net/wp-content/uploads/2017/08/35463714.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” animation=”off” url=”https://www.goodreads.com/book/show/35463714-wat-jij-niet-ziet” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image _builder_version=”3.0.69″ src=”http://aukje.leermakers.net/wp-content/uploads/2017/08/32669857.jpg” show_in_lightbox=”off” url=”https://www.goodreads.com/book/show/32669857-wat-verborgen-is” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” animation=”off” /][et_pb_image _builder_version=”3.0.69″ src=”http://aukje.leermakers.net/wp-content/uploads/2017/08/16024330.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” animation=”off” url=”https://www.goodreads.com/book/show/16024330-diagnose-besmet” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.69″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

De titel ‘Gelezen in juli’ of ‘Gelezen in augustus’ klopt niet helemaal, omdat er een kleine overlap in zit. Maar dat ik tijdens de vakantie lekker opschoot met lezen, blijkt wel uit het aantal. Zes boeken heb ik gelezen, of kan ik beter zeggen verslonden? De vaart zat er ieders geval lekker in, maar dat was ook niet zo vreemd, want bij de meeste boeken wilde ik heel graag weten hoe het af zou lopen.

 

Wat heb ik gelezen…

 

Ik begon met Meisje vermist, geschreven door Tes Gerritsen. In dit boek gaat forensisch arts Kat Novak op zoek naar het verhaal achter de verschillende gevallen van een overdosis. De boeken van Tes Gerritsen vind ik altijd spannend en dat is bij deze ook zeker het geval. Zo spannend dat ik het in één dag uit las, omdat ik het niet weg kon leggen en moest weten hoe het af zou lopen. Dat ga ik niet natuurlijk niet verklappen, maar houd je van thrillers, dan vind ik dit wel een aanrader.

Mijn minst favoriete boek van deze vakantie was Ibiza van Kiki van Dijk. Zeker wel een spannend verhaal, maar het voelde wat oppervlakkig aan allemaal. Daardoor soms misschien ook wat ongeloofwaardig. Ik weet het niet, ik krijg het voor mezelf niet zo duidelijk. Het pakte me in ieders geval niet zo erg. Toch was ik wel weer benieuwd naar de afloop, maar het einde van het boek vond ik uiteindelijk ook wat kort door de bocht.

Van mijn minst favoriete naar het meest favoriete boek, want wat is ‘Wat verborgen is‘ door Hjorth Rosenfeldt toch ontzettend spannend. Ik kon het gewoon niet wegleggen, moest het blijven lezen. Het verhaal van Sebastian Bergman en de moorden op de zestien-jarige Roger blijft boeien. Nu ben ik toch al fan van Scandinavische thrillers, maar dit boek bevestigde voor mij wel weer waarom. Blijkbaar is er ook een serie van gemaakt, maar die kan ik op Netflix helaas niet vinden.

Tess Gerritsen is favoriet deze vakantie, want in totaal las ik drie boeken van haar. “Speel met vuur‘ is weer een heel spannend verhaal. Naderhand begreep ik dat het een keer een kado-boekje is geweest bij de week van het spannende boek. Vandaar ook dat ik het zo snel uit had, het was natuurlijk niet zo’n dik boek. Een ereader is natuurlijk altijd even dik en ik kijk meestal niet naar het aantal bladzijden als ik aan een boek begin. Misschien had ik dan niet eens gelezen, het zou zelfs zomaar kunnen dat het boekje hier ongelezen in de kast staat. Zonde, want het is een spannend, maar ook mooi verhaal.

Het begin van dit boek, ‘Wat jij niet ziet‘ zette mij even op het verkeerde been. Als ik lees, vorm ik me een beeld in mijn hoofd. Daarom lees ik ook graag eerst het boek, voordat ik een film kijk. Maar bij dit boek klopte het beeld uiteindelijk niet bij de rest van het verhaal. Na wat bijstelling lukte het me beter om in het boek te duiken en dat was zeker de moeite waard. Want wederom een erg spannend boek, wat uiteindelijk een andere kant op ging dan verwacht. Die andere kant vond ik dan wel weer wat lastig, maar maakte het niet minder spannend. Een erg verrassend boek dus.

Als ik zo al mijn gelezen boeken onder elkaar zat, was het nogal een thriller-vakantie. Het laatste boek is er weer één van Tess Gerritsen, ‘Diagnose besmet‘. Een boek van al enkele jaren oud, het kwam uit in 1997. Maar het voelt niet gedateerd, leest lekker weg en was weer spannend. In het verhaal gebeurt van alles waardoor ik alleen maar meer medelijden kreeg met dokter Toby Harper. Zij is de hoofdpersoon, die allerlei vreemde gebeurtenissen ontdekt en uit nieuwsgierigheid (en een soort schuldgevoel?) daar meer van wil weten. Dat had ze beter niet kunnen doen…

 

Kobo Plus

 

De boeken, die ik deze vakantie las, heb ik gedownload bij Kobo Plus. Een samenwerking tussen Bol.com en Kobo waarbij je voor € 9,99 per maand onbeperkt ebooks kunt lezen. De eerste maand kun je dit gratis uitproberen en daar leek de zomervakantie een geschikt moment voor. Dat voor mij toch altijd de periode dat ik de meeste boeken lees. Dan heb ik de tijd en kan ik er de rust voor vinden. Die gratis maand kwam dus prima uit. Maar daar blijft het voor nu ook bij. Mijn maandelijkse voorraad boeken vanuit  Bookchoice levert voldoende leesvoer op. Als dat abonnement is afgelopen ga ik het weer eens opnieuw bekijken. Want Kobo Plus heeft zeker gezorgd voor veel leesplezier tijdens de vakantie.

 

 

 

 

 

 

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.