Koekjes bij de film

Op de site van De Verkadefabriek kwam ik een foto-expositie tegen, die ik graag wilde bekijken. Maar onze kinderen lopen niet altijd heel erg warm voor foto-exposities dus moesten we het toch wat aantrekkelijker maken. Na wat rondneuzen op de site zag ik dat op zondagmiddag Verschrikkelijke Ikke 3 draaide. Na het zien van de weersvoorspellingen (regen, regen, regen) was de beslissing genomen. Met z’n allen naar de film en ik kon mooi even die foto’s bekijken.

Het bleek een prima plan. Na een kort bezoekje aan de ANWB-winkel reden we door naar De Verkadefabriek. Daar was ik sowieso nog nooit geweest, dus ik was naar het gebouw alleen al erg benieuwd. De foto-expositie bleek niet groot en konden we mooi even bekijken voordat we de filmzaal in mochten. Best indrukwekkende foto’s trouwens, over kinderen uit Amerika met hun eerste geweer. Een speciaal klein formaat, voor meisjes zelfs in zuurstokroze. Ik snap die wapenwet daar niet en hoe kom je erbij om kinderen van 5,6 jaar een echt geweer te geven? De laatste foto laat goed zien wat er mis kan gaan en waarom die geweren volkomen nutteloos zijn.

Maar goed, de film, Verschrikkelijke Ikke 3. De kinderen verheugden zich erop en ik eigenlijk ook wel. Ik kan altijd wel lachen om die films en ik kreeg van de middelste al snel te horen dat ik dat niet teveel moest doen. Maar die verwijzingen naar de jaren ’80 vond ik echt erg leuk en heerlijk herkenbaar. Het begon al met een casettebandje omdraaien…
Het is weer een geslaagde toevoeging aan de Verschrikkelijke Ikke-serie en ik vermoed dat er nog meer gaan volgen. Het zal vast een keer gebeuren dat ze niet meer leuk zijn, maar deel 3 is nog prima te doen.

Na de film dronken we nog wat in het café van De Verkadefabriek. Ook al zo mooi ingericht, ik heb heerlijk rondgekeken. En ik bedacht dat ik hier wel eens vaker naartoe wil. Het plan is al gemaakt. Eerst een hapje eten in het restaurant en dan een film kijken. Het is al heel lang geleden dat Joris en ik samen naar de bioscoop zijn geweest, dus dit lijkt me dat een meer dan prima plan. Eens zien wanneer we dat een keer kunnen uitvoeren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.