Wat ik later worden wil…

De vraag ‘Wat wil je later worden?’ heb ik altijd lastig gevonden. Het varieerde nogal van juf, schrijfster tot archeologe of zelfs auto-monteur. Ik behaalde mijn havo-diploma en ging studeren. Ik twijfelde tussen sociaal pedagogische hulpverlening of verpleegkunde. Maar mijn angst voor spuiten deed mij voor SPH kiezen. Tijdens mijn studie twijfelde ik weer, kon ik niet beter voor maatschappelijk werk kiezen? Dat deed ik uiteindelijk niet en behaalde mijn hbo-diploma om vervolgens aan het werk te gaan als activiteitenbegeleider.

Na een jaar stopte ik daar mee vanwege een verhuizing en een flinke toename van reistijd als gevolg van die verhuizing. Ik werkte op een naschoolse opvang, op een kinderdagverblijf en in een huis voor mensen met een verstandelijke beperking. Maar dat was niets voor mij en ik kwam bij een verzekeraar terecht waar ik zo’n 10 jaar werkte, met plezier. Toch kwam ik met mezelf in de knoop, de combinatie werken en ouderschap lukte me niet. Ik had de mogelijkheid om te stoppen met werken en deed dat dan ook.

Inmiddels zijn we alweer 6 jaar verder, geniet ik nog volop van het ouderschap, maar voel ik dat ik me verder wil ontwikkelen. En dan loop ik vast, want waarin wil ik me ontwikkelen? De vraag die ik als kind al niet kon beantwoorden, kan ik nu nog steeds niet invullen. Ik zou zo graag iets vinden waar ik goed in ben, waar ik me volledig voor in wil zetten. Wat ik verder kan ontwikkelen, waar ik nog veel over kan leren. En dat ik dat ook nog eens heel leuk vind om te doen, voor een lange tijd. Want vaak kan ik vol enthousiasme aan iets beginnen, maar verdwijnt dat enthousiasme na een een tijdje. Wat dan weer de nodige frustratie oplevert.

Wat ik wil zeggen is dat ik op zoek wil naar dat waar ik goed in ben, leuk vind om te doen en verder wil ontwikkelen. Dat vind ik lastig. Want waar ben ik echt goed in? Wat wil ik later worden?
En hoe ga ik een antwoord vinden op deze vragen? Moet ik daar iemand voor inschakelen, is er een boek dat me kan helpen, een website?

Heb jij tips, herken je mijn verhaal, ben jij op zoek naar jouw talenten? Ik hoor het graag!

1 reactie op “Wat ik later worden wil…”

  1. Ik zou dit geschreven kunnen hebben. Ik heb heel veel interesses, maar niet één groot talent bijvoorbeeld.Ik vind vanalles leuk, en kan na 4 maanden volop ergens van genieten iets ook zo weer laten vallen. Dat is lang niet bij alles erg maar in deze context wel.. Dat veel geroepen ‘volg je passie’ werkt dus ook bij mij niet 😉 Maar als ik het dan maar heel feitelijk ga bekijken kom ik ook alleen maar bij mwah-dingen uit, niets waar ik echt warm voor loop. Hemel, ik ben zo jaloers op mensen met een duidelijke focus! Ik heb geen antwoord dus, alleen herkenning.. Mijn buurvrouw heeft het wel heel pragmatisch aangepakt, ze maakte een korte opsomming van wat ze wel en niet wilde (verantwoordelijkheden, taken, al dan niet met mensen, welk niveau etc.) en kwam zo uit bij werken in een *leuke* winkel. Daarna ging ze bekijken welke winkels bij haar passen, en ze werkt (volgens mij naar volle tevredenheid) een paar dagen per week bij De Tuinen. Daarnaast doet ze nog allerlei andere dingen (ze start binnenkort een webwinkel met wollen kinderkleding, heeft een bedrijfje in merkverhalen..) om dezelfde issues als de onze een beetje te temmen 😉 Vond ik best een coole strategie, al bij al.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.