Selecteer een pagina

De vervolgcursus van 52 weken anders kijken is alweer een tijdje afgelopen. En ik wil niet zeggen dat ik sindsdien in een zwart gat zit, maar ik merk wel dat ik een beetje moet wennen aan de foto-opdrachtloze weken. Ik fotografeer ook een stuk minder, ik word ook minder uitgedaagd om dat te doen.

Dus moet ik op zoek naar een nieuwe uitdaging, want het is een beetje zonde als die 2 jaar anders kijken weer weg zakt. Ik zat er net zo lekker in. Gelukkig is daar mijn goede vriend Google en leverde de zoektocht ‘foto challenge opdrachten’ al mooie resultaten op. Eén resultaat sprong er voor mij uit, namelijk de ‘Shoot!’ Photo Challenge. De challenge die hoort bij het boek Shoot! van Anki  aka Zilverblauw. Een challenge met 31 opdrachten om bewuster bezig te zijn met fotografie. De opdrachten zijn eigenlijk bedoeld om elke dag één te doen. Maar ik wil er toch graag wat langer mee aan de slag, dus ik ga er eentje per week doen.

Met de opdrachten al een beetje in mijn hoofd maakte ik gisteren tijdens het wandelen met de hond bovenstaande foto. De eerste opdracht is namelijk ‘kleur’ en kleuren waar ik heel erg van kan genieten zijn de kleuren bij zonsondergang. En gisteren kwamen er weer allerlei prachtige kleuren voorbij. Deze foto maakte ik met mijn smartphone, maar ik wil ook meer aan de slag met de spiegelreflex. Daar weer wat meer handigheid in krijgen.

Wist je trouwens dat Anki inmiddels een nieuw boek heeft, namelijk ‘Snap! Fotograferen met je smartphone‘. Deze staat bij mij op mijn verlanglijstje, ik denk dat ik de Sint of Kerstman eens lief aan moet kijken. 🙂

Foto bij titel bericht: Josh Sorenson

Pin It on Pinterest

Share This