Selecteer een pagina

Ruim 6 jaar geleden stopte ik met werken. Ik wilde bij ons gezin zijn en had daar mijn handen vol aan. Nog steeds eigenlijk, maar 6 jaar later zijn de kinderen overdag naar school, is er meer structuur ontstaan en vind ik het wel tijd om weer aan het werk te gaan. Nou ja, beter gezegd, een betaalde baan te zoeken.

Maar ja, dan ben je er ruim 6 jaar uit geweest en moet je weer een plek gaan vinden in de arbeidsmarkt. En daar heb ik dan ook nog mijn eigen wensen bij. Ik wil namelijk parttime aan de slag en dan het liefst tijdens de schooltijden van de kinderen. Dat is alleen wel een lastige wens, en natuurlijk valt daar altijd over te praten en in te schuiven, maar het geeft mij wel een richting in het werk dat ik zoek.

Want dat is ook zoiets, ik ben afgestudeerd sociaal pedagogisch hulpverlener met bijna 10 jaar ervaring in de administratie. Dat geeft een breed veld om in te zoeken. Toch gaat mijn voorkeur uit naar de administratie. Ik heb dat altijd leuk werk gevonden, vooral in de begintijd en ik werkte in het team die de aanvullende uitkeringen voor de (toen nog) WAO deed. Dat was heerlijk in dossiers duiken, doorspitten en uitzoeken. In de jaren daarna veranderde er wel veel, in de wetgeving, maar ook in de werkzaamheden. Toch bleef het een leuk werkveld.

Daarom wil ik graag weer terug naar de administratie. Aan de slag binnen een leuk team voor een mooi aantal uren. Dus ben ik voorzichtig aan het solliciteren. En ben ik druk op zoek naar leuke banen.  Dat is nog best lastig. Het vinden van die leuke banen, maar ook die sollicitatieprocedure.

Zo stuurde ik begin deze maand een, vond ik, goed gelukte sollicitatiebrief. Een leuke administratieve functie voor 20 uur. Niet zo ver weg met een taakomschrijving waarvan ik vond dat die goed op mij aansloot. Sluitingsdatum van de vacature was 16 oktober. En misschien ben ik wat ongeduldig, maar afgezien van een ontvangstbevestiging, heb ik niets meer gehoord.

Ik gooi het nog maar even op de herfstvakantie, wie weet komt er deze week ineens een bericht binnen en word ik uitgenodigd voor een gesprek. Voor het geval dat niet gebeurt, zoek ik nog maar even verder. Heb je tips, over hoe te solliciteren of weet je een leuke baan? Laat het me weten!

Foto: JESHOOTS.com

Pin It on Pinterest

Share This