Selecteer een pagina

Kleding, ik vind het vaak maar lastig. Wat ik leuk vind, kan nog wel eens wisselen. Met als gevolg dat ik een kast vol kleren heb, waarvan ik niet alles met elkaar kan matchen. Sowieso mis ik vaak wat overzicht, maar dat kan ook komen door achterstanden in de was. Want die berg was kan nogal snel hoger worden met een groot gezin. Maar goed, dat is weer een heel ander onderwerp.
Al eerder heb ik gelezen over een capsule wardrobe en dat lijkt me een ideale oplossing. Een overzichtelijke kledingkast, waar van alles bij elkaar past. Ik zal het even kort proberen uit te leggen.

Bij een capsule wardrobe ga je uit van een bepaald aantal kledingstukken, ongeveer tussen de 30 en 50. Dat is inclusief schoenen. Je maakt dus een strenge selectie van de kleding, die je hebt. Je koopt goede en met elkaar matchende basiskleding. En krijgt een goede en mooie basis, waarbij je voor alle gelegenheden een goede outfit hebt. Dit alles is een proces waar je even doorheen moet, dus niet iets wat je even in een weekje voor elkaar hebt. Maar het zorgt er wel voor dat je wat beter na gaat denken over welke kleding je echt nodig hebt.

Voor zo’n verzameling kleding is het wel erg handig om te weten wat nou precies jouw stijl is, en dat wordt voor mij nogal een uitdaging. Want dat wisselt nogal eens, terwijl het me heerlijk lijkt om daar wat regelmaat in te krijgen.
En als ik dat heb uitgevonden, kan ik op zoek gaan naar kleding die daar bij past. Daarbij vind ik het dan wel belangrijk dat het van goede kwaliteit is en dat het duurzame kleding is. Aan beide eisen hangt een prijskaartje. Dus dat wordt goed sparen en goed nadenken over aankopen. Dat zijn twee mooie uitdagingen. 🙂

Op de website https://www.encircled.co vond ik een handig stappenplan om mee aan de slag te gaan. Ik heb me aangemeld en het gratis werkboek inmiddels ontvangen. Stap 1: ‘Define your own style’. Daar ga ik maar eens mee aan de slag…

Foto: Artificial Photography

Pin It on Pinterest

Share This