Selecteer een pagina

Een InstaMeet, voor alles moet een eerste keer zijn. Dus reed ik gisteren naar Tilburg om deel te nemen aan een InstaMeet (mede-georganiseerd door Fotografille) tijdens de Tilburgse Kermis. We begonnen met een paar korte workshops over de basisbeginselen van het fotograferen. Dat is allemaal al wel bekend, maar nooit verkeerd om nog een keer te horen. Vervolgens mochten we op pad.

Het is raar om met een opdracht in je hoofd te kermis op te gaan. Natuurlijk kijk ik inmiddels al 104 weken anders, maar dit voelde toch wat vreemd. Ik merkte dat ik vooral keek naar de mensen op de kermis en kwam zo eigenlijk tot een serie. Mensen die staan te wachten bij een attractie. Omdat de kinderen er in zitten, omdat ze wachten tot ze er in mogen of wachten tot die grijper eindelijk dat knuffelbeest te pakken heeft.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Tilburgse Kermis
Tilburgse Kermis
Tilburgse Kermis
Tilburgse Kermis
Tilburgse Kermis
Tilburgse Kermis
Tilburgse Kermis
Tilburgse Kermis
Tilburgse Kermis
Tilburgse Kermis

Zo achteraf gezien ben ik blij met deze serie die ik maakte tijdens de InstaMeet. Gemaakt met mijn iPhone, omdat ik dat in zulke mensenmassa’s erg gemakkelijk vind. En het voelt ook fijner, de drempel om mensen op de foto te zetten voelt dan minder groot, omdat je niet met een grote camera in de weer bent.

Zal ik weer eens deelnemen aan een InstaMeet? Ik denk het niet. Ik voelde me er niet helemaal thuis. Misschien heb ik een andere manier van fotograferen, een andere kijk op dingen. Ik weet het niet. Er kwamen echt prachtige foto’s voorbij en er waren veel goede fotografen. Maar ik merk dat ik zo bezig ben met zoeken naar mijn stijl, dat mijn focus misschien net wat anders ligt. Toch was het een leuke en heel leerzame ervaring.

Pin It on Pinterest

Share This